XS
SM
MD
LG

Kraljevčanin uneo šampionski pehar u vitrine PAOKA

Vlado Petković je ovih dana sa uspehom završio odbojkašku sezonu u Grčkom prvenstvu. Ovaj Kraljevčanin sa Paokom je osvojio titulu prvaka u zemlji Helena i to je bila treća uzastopna kruna ovog solunskog kluba.

- Prvenstvenu sezonu, ligaški deo, završili smo na drugoj poziciji iza do tada neprikosnovenog Olimpijakosa. U Plej ofu smo zaigrali dobro a kao epilog bilo je finale sa Olimpijakosom koji imao veoma dobar tim Boškan.na čijem čelu je uspešni trener Slobodan Boškan

Zamimljivo je da ste i jedni i drugi u finalnim okršajima zabeležili po pobedu i poraz na svom terenu i sa ukupnih 2:2 u pobedama odlučujući meč je trebalo igrati u Atini.

- Nas optimizam nijednog trenutka nije napuštao iako smo znali da igramo sa veoma kvalitetnom ekipom. Posle druge pobede u Atini, bilo je 2:1 za nas u pobedama, priželjkivali smo da u četvrtom susretu sve rešimo na svom terenu ali smo znali da to nimalo neće biti lako. Tako je i bilo i odluka je trebalo da padne u Atini.

Vlado Petković sa peharom osvojenim u finalu sa Olimpijakosom

Olimpijakos ima veliku podršku u navijačima. Jeste li se nadali da ćete pružiti tako kvalitetnu igru i da u četvrtom setu prosto sameljete protivnika.

- Naravno, da je nada postojala. Psihički smo bili odlično pripremljeni, zdravstveni bilten bio je kakav se samo poželeti može i na kraju smo uspeli da osvojimo ovaj dragoceni pehar koji će po treći put uzastopno krasiti vitrine PAOKA.

Vlado Petković je bio uspešan organizator igre tokom ligaškog dela prvenstva. Zajedno sa Terzisom takođe tehničarom jedan je od najzaslužnijih za konačan trijumf. U petoj utakmici finala nije ga omela ni povreda pa je u finišu susreta dao veliki doprinos i stavio tačku na veliku pobedu u odlučujućem meču.

Pobednička dijagonala Petković - Starović

- Imali smo veoma dobar i uigran sastav. Tu su pored ostalih iskusni Brazilac Dante Amaral, zatim Sakoglu, pa Andreadis, Takouridis, Šafranović... Treneri su posebna priča jer šta reći za stručnjake kao što su Kalasidis i u drugom delu Igueta. Svako na svoj način dao ogroman pečat na ovaj veliki uspeh.

U drugom delu prvenstva ekipi se priključio još jedan eks reprezentativac Srbije Saša Starović.

- Saša je pokazao kakav je igrač i puno je pomogao timu. On i ja bili smo dijagonala koja je odlično funkcionisala kao, uostalom, i donedavno u reprezentaciji - rekao je na kraju Vlado Petković koji je sada na zasluženom odmoru.