XS
SM
MD
LG
26.03.2017 Administrator

Siguran start šampiona!

Kragujevac Wild Boarsi uspešno su započeli odbranu šampionske titule, očekivanom pobedom nad povratnikom u elitni rang, Sombor Celtisima, rezultatom 36:7.

Veprovi su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu (29:0). Oba tačdauna u prvoj četvrtini postigao je Strahinja Stepović, pojačanje iz redova turskih šampiona Koč Remsa, najpre hvatanjem pasa američkog kvoterbeka Ijana Mekginisa, a potom i sjajnim vraćanjem panta. U drugoj četvrtini se američki vođa napada i sam domogao end zone trčanjem, baš kao i britanski internacionalac Loran Čimanga.

Ubedljiva prednost dovela je do opuštanja u redovima Kragujevčana, što su gosti kaznili na samom startu drugog poluvremena. Naime, u prvom napadu Mekginis je ispustio loptu na sredini terena, gde su je gosti pokupili i vratili na samo dva jarda od protivničke end zone, a Predrag Mandić odmah uposlio Jovana Uzelca za počasne poene (29:7). Usledio je brz odgovor Stepovića, koji je ovoga puta trčanjem stigao do end zone za svoj treći tačdaun.

Do kraja meča Veprovi su pružili šansu gotovo svim igračima i uigrali neke nove akcije za derbi susrete koji ih očekuju, a promena rezultata nije bilo.

U ostalim mečevima prvog kola beograski Plavi zmajevi slavili su na gostovanju Pančevo Panterima (23:2), novosadski GAT Djuksi su na svom terenu nadigrali Sirmium Legionare (50:12), dok je duel SBB Vukova i Inđija Indiansa odložen.

Kragujevac Wild Boars – Sombor Celtis 36:7 (14:0, 15:0, 7:7, 0:0)

Kragujevac – Stadion: FK Arsenal. Gledalaca: 300.

Kretanje rezultata:
7:0 Ijan Mekginis pas 18 jardi ka Strahinji Stepoviću, Petar Goić PAT
14:0 Stepović vraćanje panta 70 jardi, Goić PAT
22:0 Loran Čimanga trčanje 42 jarda, Goić pretvaranje za dva
29:0 Mekginis trčanje 15 jardi, Goić PAT
29:7 Predrag Mandić pas 2 jarda ka Jovanu Uzelcu, Goić PAT
36:7 Stepović trčanje 4 jarda, Goić PAT