XS
SM
MD
LG

SP U20: Sjajan otpor Srbije protiv prvog favorita, Koreja slavila tek posle penal serije

Detalj sa početka priprema juniorske reprezentacije Srbije

Juniorska reprezentacija Srbije poražena je posle penal serije od selekcije Koreje rezultatom 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0 - 1:0), u meču prvog kola Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Divizije II, Grupa B koje je u subotu počelo u Logronju.

„Orlići“ su pružili sjajan otpor favorizovanom rivalu, uspeli da dva puta nadoknade rezultatski zaostatak i uprkos velikoj inicijativi protivnika (odnos u šutevima 49-27) izbore produžetak koji im je doneo prvi bod na šampionatu. U njemu nije bilo „zlatnog gola“, a u penal seriji azijska selekcija bila je koncentrisanija i stigla do pobede kojom je obezbedila dva boda iz ovog susreta.

Korejci su bili veliki favoriti pred ovaj susret, što zbog činjenice da su na ovaj šampionat doši iz višeg ranga, što zbog toga što su neuporedivo iskusniji i u proseku dve godine stariji od srpskih hokejaša, ali je naš nacionalni tim velikom borbenošću uspeo da obezbedi makar jedan bod koji će mu mnogo značiti u borbi za visok plasman. Ukoliko u utakmici drugog kola (nedelja, 20 časova), u još jednom derbi meču šampionata savladaju domaćina Španiju puleni Jovice Rusa bi do kraja turnira mogli da se nadaju i najvišem plasmanu.

Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Miloš Nikolić i Pavle Podunavac, dok su strelci za korejsku selekciju u regularnom delu igre bili Jun Ho Kim i Je Hui Li. U penal seriji Luka Vukićević i Mirko Đumić nisu bili precizni, dok su na drugoj strani sigurni bili Jain An i Hjuk Jin Li. Na svoj 18. rođendan, na golu Srbije blistao je Jug Mitić koji je zaustavio čak 46 odbrana od 49 udaraca upućenih na gol reprezentacije Srbije, ali ni on nije uspeo da spreči Koreju da ipak stigne do očekivanog, ali teškog trijumfa.

U prvom meču na šampionata Belgija je uz mnogo muke savladala Meksiko rezultatom 5:3, dok se u poslednjoj utakmici prvog kola sastaju Australija i domaća selekcija Španije (subota, 20 časova).