XS
SM
MD
LG

"Večiti" derbi u finalu vaterpolo Kupa
 
"Večiti" u drugom poluvremenu slomili otpor polufinalnih rivala; foto: Vanja Keser

U meču za trofej i zvanje osvajača nacionalnog Kupa u četvrtak će se na bazenu “Čair” sastati vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde. Crno-beli su u 1/2 finalu savladali Vojvodinu sa 12:6, crveno-beli Šabac sa 11:6. Početak finalnog okršaja zakazan je za 17:45.

U prvom polufinalnom duelu na niškom bazenu sastali su se branilac trofeja Partizan i novosadska ekipa, a u sudaru učesnika Regionalne A1 lige crno-beli su u poslednjoj četvrtini slomili otpor rivala.

Novosađani su se držali tri deonice, ali je poslednji period beogradski tim dobio sa 5:1 i tako obezbedio mesto u finalnom okršaju.

Drugo polufinale donelo je okršaj ekipa iz Regionalne A2 lige, a posle izjednačnog prvog kvaratala (2:2), Crvena zvezda je drugi i treći period dobila ukupno sa 7:2 i tako rešila pitanje pobednika. Na kraju je beogradski sastav trijumfovao sa 11:6.

Polufinalni ishodi su tako doneli sudar “večitih” rivala u borbi za trofej, tako da će svi ljubitelji vaterpola u četvrtak na Čairu uživati u vaterpolo spektaklu.

Nakon finalnog duela u muškoj konkurenciji, u četvrtak će od 19 sati biti odigrano i finale u ženskoj konkurenciji, gde se sastaju Crvena zvezda i Vračar.