XS
SM
MD
LG

Završnica vaterpolo Kupa Srbije u sredu i četvrtak na Čairu

Vaterpolisti Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i Šapca boriće se na Čairu za zvanje osvajača nacionalnog Kupa na niškom bazenu Čair. Polufinalni dueli u sredu, finalni meč dan kasnije.

Prvi polufinalni par čine Vojvodina i Partizan, taj meč je na programu u sredu u 17:45, a od 20 sati sastaće se Crvena Zvezda i Šabac. Borba za trofej na programu je u četvrtak u 16:45.

 

Hoće li Partizan odbraniti trofej ili će trofej Kupa dobiti novog vlasnika?; foto: Vanja Keser

Drugog dana turnira u 19 sati biće odigran i finalni okršaj u ženskoj konkurenciji između Sente i Crvene zvezde.

Niški bazen ove godine ugostiće timove koji su stigli do same završnice najmasovnijeg domaćeg klupskog takmičenja, a ove sezone učesnici su trenutno četiri najkvalitetnija srpska tima.

Crno-beli su branioci trofeja, prošle sezone su u finalu savladali kragujevački Radnički sa 11:9, a u Niš dolaze kao drugoplasirana ekipa Regionalne A1 vaterpolo lige. U 1/4 finalu ovogodišnjeg Kupa savladali su Stari grad sa 16:7.

Drugi srpski predstavnik najkvalitetnijeg regionalnog takmičenja je novosadska Vojvodina, koja trenutno zauzima pretposlednje 7. mesto u ovom takmičenju. Još uvek su bez pobede “na Jadranu”, a kartu za Niš obezbedili su pobedom nad Radničkim iz Kragujevca 14:5.

Preostala dva učesnika završnog turnira Kupa dolaze iz Regionalne A2 lige. Crveno-beli i Šapčani su trenutno na deobi 3. mesta u ovom takmičenju, a u prethodnoj fazi Kupa savladali su Dunav i Valjevo.

Karte su u prodaji od petka i mogu se kupiti u svim poslovnicama Eventima. Cene ulaznica za polufinalne duele u muškoj konkurenciji su 200, a za finale 250 dinara, dok će ulaz na finalni meč Kupa u ženskoj konkurenciji biti besplatan.