XS
SM
MD
LG

Šta to beše pobeda?

Ni u petom uzastopnom meču fudbaleri Radničkog nisu uspeli da pobede i sada je problem sa samopouzdanjem već evidentan. U meču koji je obilovao i golovima i uzbuđenjima, Nišlije su prelako primale golove, pa, iako su načinile veliki napor da dođu do preokreta, do njega nisu stigle. Borac zasluženo nosi bod sa Čaira, a Čačani mogu da žale i za pobedom, jer su u 93. minutu propustili kolosalnu priliku da potpuno šokiraju domaćina.

Radnički je od starta pritisnuo goste, Pavkov je u prvih desetak minuta dva puta mogao bolje da reaguje u šesnaestercu, a onda je i Borac, preko Tijaga u 15. minutu, imao situaciju iz koje je mogao da ostvari benefit. U 20. minutu, posle „slobodnjaka“ Stojanovića sa roglja šesnaesterca, Delić umalo nije postigao autogol u želji da spreči Pavkova da stigne do lopte.

Pola minuta kasnije, hladan tuš na ionako hladnom i opustelom Čairu. Uroš Delić je primio loptu na 40 metara od gola Radničkog i „sve kao da neće“ protrčao pored nedovoljno budnih i agresivnih domaćih igrača, ušao u šesnaesterac i plasirao loptu u mrežu. Na isteku 21. minuta Borac je poveo 1:0.

Nišlije su tada napale iz svih oružja, ali bez dovoljno municije. No, u 33. minutu umalo izjednačenje. Arsić je centrirao sa desnog boka, Pavkov glavom spustio loptu do Ace Jovanovića, kapiten je šutirao iz okreta sa peterca, ali ga je Tanasin izblokirao i izbacio loptu u korner.

I onda-ponovo kazna. Tijago Galvao je poslao upotrebljivu loptu u šesnaestercac, Stanković je mogao da je preseče, ali mu je ona prošla ispod noge, prihvatio je Stefan Mihajlović i plasirao je u bliži ugao-0:2 je bilo u 36. minutu.

No, Radnički je reagovao munjevito i na najbolji mogući način. Za samo 60 sekundi postigao je dva gola. Najpre je Arsić posle brze akcije rezantnim udarcem sa 18 metara smanjio na 1:2, a već u sledećoj akciji u istom, 38. minutu, Mrkić je sjajno proigrao Miloša Petrovića koji je utrčao u šesnaesterac, šutirao, lopta je na putu do mreže zakačila jednog igrača Borca i završila iza leđa golmana Aleksića za-2:2.

Nastavila se ofanziva Nišlija. U 42. minutu Stojanović je iz prekida sa svoje pozicije, 18 metara od gola, tridesetak santimetara bio neprecizan, a u zaustavnom vremenu, posle centaršuta Ace Jovanovića, Radivojević je šutirao glavom, Aleksić je jedva odbranio, a Pavkov je iz „mrtvog“ ugla pogodio samo spoljni deo mreže. Ipak, Nišlije su zadovoljne otišle na odmor, jer su, posle vrlo neugodnog deficita stigle nadomak preokreta. Na odmoru je bilo 2:2.

Drugo poluvreme počelo je totalnom ofanzivom Nišlija, koja je valorizovana vođstvom u 60. minutu. Prethodno je Mrkić izborio korner nakon što je „izlomio“ Tanasina u šesnaestercu, šutirao, a Aleksić odbranio i izbacio loptu u korner. Posle Arsićevog udarca sa ugla Pavkov je najviše skočio, Aca Jovanović je želeo da „pojača“ njetov šut, Aleksić je kratko odbio loptu, ona je stigla do Mrkića, koji je sproveo u mrežu za 3:2. Bio je to osmi gol najboljeg strelca Nišlija koji će ove zime, gotovo sigurno, otići u neki bogatiji evropski klub.

I kada se činilo da Nišlije imaju potpunu kontrolu nad utakmicom i da je samo pitanje da li će slaviti i ubedljiviju pobedu, Borac je izjednačio. Lazar Jovanović je prošao pored Stankovića i Ignjatovića, idealno uposlio Stefana Mihajlovića, a sin nekadašnjeg centarfora sarajevskog Željezničara i zagrebačkog Dinama Radmila Mihajlovića reagovao je u maniru svog oca i poslao loptu ispod prečke za 3:3 u 74. minutu.

Nervoza se posle toga uvukla u niški tim, sve je manje bilo tečnih i povezanih akcija, sve manje i vremena da se stigne do pobede. Šta više, Borac je duboko u zaustavnom vremenu imao „zicer“ šansu za pobedu, nakon što je sevnula kontra Čačana, Galvao odličnmo proigrao Stankovića, ovaj šutirao sa ivice šesnaesterca, a Bajić vrhovima prstiju izbacio loptu u korner, posle kojeg je sudija Anđelovski svirao kraj ove zanimljive utakmice u kojoj Radnički ponovo nije ostvario cilj, pa će im skorašnja pauza očigledno dobro doći da se konsoliduju...


Rastavac: Prolazimo kroz težak period...

Posle meča, prvi se mikrofona latio trener Borca Mladen Dodić:

-Utakmica atipična za naše prvenstvo u kojoj je publika najviše profitirala. Da li možemo da budemo zadovoljni bodom, i mi i Radnički, to je već drugo pitanje. Radnički jeste imao dominaciju, više prilika za gol, ali imali smo i mi svoje šanse. Mislim da smo kontrolisali igru u prvih pola sata, prelako ispustili vođstvo od 2:0, ali to je već stvar manjka samopouzdanja i dešavalo nam se i ranije. Radnički je izuzetno efikasna ekipa, između ostalog i zato je već dve godine u vrhu našeg fudbala, to je ekipa koja ima kontinuitet i znali smo da nas čeka vrlo teška utakmica. Moram da pohvalim igrače i jednog i drugog tima na svemu što su prikazali, mi smo na kraju mogli i do pobede, ali to verovatno ne bi bilo zasluženo, jer ni Radnički nije zaslužio da izgubi. Radničkom želim da i dalje bude među pet ekipa u našoj ligi, a što se nas tiče, verujem da će stvari krenuti na bolje i verujem da ćemo u poslednje dve utakmice sa Radnikom i Novim Pazarom izvući navjiše što možemo-rekao je Dodić.

Milan Rastavac se zahvalio kolegi na čestitkama i lepim željama i uzvratio istom merom, a onda je „detektovao“ probleme u igri svog tima:

-U poslednjim utakmicama teško funkcionišemo, odnosno teže nego što smo navikli. Postoje oscilacije koje su značajne i vidljive, a na sve to se nadovezao i loš teren na kojem danas nije mogla da se uspostavi bilo kakva pas igra. U takvim okolnostima mi smo definitivno morali da menjamo nešto na šta smo navikli i uspevali da izvodimo kroz igru, a u ovom, nekom novom načinu igre, nismo uspeli da se do kraja pokažemo. Sad, uspeli smo da damo tri gola, a opet, videlo se da je to što smo bili prinuđeni da menjamo u igri napravilo i dosta pukotina u našoj defanzivi. Prolazimo kroz težak period, verujem da ćemo se brzo iz njega izvući. Danas i u nekim prethodnim utakmicama uložili smo dosta napora, ali to je u poslednja dva meča bilo dovoljno samo za po bod. Zahvalio bih se i publici koja nas je bodrila čitavim tokom utakmice – rekao je šef sruke Radničkog na konferenciji za novinare posle utakmice sa Borcem.


SUPERLIGA SRBIJE: RADNIČKI-BORAC 3:3 (2:2)

Niš, 4. decembra. Stadion Čair. Gledalaca: 1000. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo). Strelci: 0:1 Delić 21. -0:2 Mihajlović 36. -1:2 Arsić 38. -2:2 Petrović 38. -3:2 Mrkić 60. -3:3 Mihajlović 74. Žuti kartoni: Petrović, Stanojević, Pavkov (Radnički), Delić, Jovanović, Marčić, Aleksić (Borac).

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Bulatović, Stanković, Radivojević (od 46. Ignjatović), Stanojević, Arsić, Stojanović (od 64. Mitrović), Aleksandar Jovanović (od 77. Dušan Živković), Mrkić, Pavkov.

BORAC: Aleksić, Tanasin, Delić, Drašković, Obradović (od 84. Anđelković), Kostić, Krstić, Mihajlović, Tiago, Zoćević (od 31. Marčić), Jovanović (od 90+2. Stanković).


19 .kolo Superliga Srbije
Vojvodina 2 : 0 Napredak
Partizan 2 : 0 Javor Matis
OFK Bačka 3 : 1 Čukarički
Novi Pazar 2 : 4 Spartak ŽK
Radnik 1 : 0 Rad
Radnički (N) 3 : 3 Borac
Voždovac 0 : 1 Crvena zvezda
Mladost 1 : 1 Metalac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 19 15 3 1 48
2 Partizan 19 13 3 3 42
3 Vojvodina 19 13 3 3 42
4 Napredak 19 10 4 5 34
5 Mladost 19 10 3 6 33
6 Spartak ŽK 19 8 5 6 29
7 Radnički (N) 19 8 5 6 29
8 Javor Matis 19 6 8 5 26
9 Metalac 19 5 6 8 21
10 Rad 19 5 6 8 21
11 Voždovac 19 6 3 10 21
12 Čukarički 19 5 5 9 20
13 Radnik 19 5 5 9 20
14 OFK Bačka 19 4 2 13 14
15 Novi Pazar 19 3 3 13 12
16 Borac 19 1 6 12 9