XS
SM
MD
LG

Dvostruka pobeda za Eurosport na TV Sport nagradama

Nastavljena transformacija Eurosporta i obnovljen fokus na vrhunski, lokalizovan i relevantan sadržaj prepoznati su od strane TV Sport nagrada 2016. Eurosport je imenovan za Najboljeg sportskog emitera i nagrađen u kategoriji Najbolji ugovor za prava prenosa fudbala.

Odlikovanja su dodeljena tokom TV Sport nagrada, važnog događaja koji prepoznaje kvalitet među sportskim medijima i kojem su prisustvovali najznačajnije organizacije i lideri u sportskoj industriji.

Piter Haton, direktor Eurosporta, je izjavio: “Privilegija je osvojiti nagradu za Najboljeg sportskog emitera drugu godinu zaredom. To pokazuje koliko fanovi i sportska industrija vrednuju transformaciju koja se odvija u okviru Eurosporta, i mi smo rešeni da ova transformacija obuhvati još više vrhunskih i lokalnih sadržaja koji su važni za ljubitelje sporta. Priznanje za nova Eurosportova prava emitovanja  Bundeslige u Nemačkoj jak je primer ove rešenosti na delu, koja fanovima pruža kvalitetan i relevantan sadržaj.”

“Uživali smo u ovoj godini inovacija, u kojoj smo postali prva sportska platforma na tržištu sa posebnom VR aplikacijom i u ovoj godini smo emitovali veliki broj kratkih filmskih formi kao što je The Commissioner of Football Erika Kantone. U budućnosti će zasigurno biti još više ovakvih sadržaja, posebno kako postajemo dom Olimpijskih igara i nastavljamo da delimo vrhunski sportski sadržaj ljubiteljima sporta.” 

Ove nagrade obeležavaju godinu kontinuiranog rasta Eurosporta, koji sada ima 229 miliona kumulativnih pretplatnika u 93 zemlje. Obnovljena prepoznatljivost brenda, koji poziva fanove da “Podgreju svoju strast”, pomogla je u povezivanju sa publikom kao nikada do sada.

- Eurosport proglašen za Najboljeg sportskog emitera drugu godinu zaredom na TV Sport nagradama 2016
- Nagrada za Najbolji ugovor za prava prenosa fudbala dodeljena je Eurosportu i Nemačkoj fudbalskoj ligi za ugovor o ekskluzivnom prenosu utakmica Bundeslige u Nemačkoj
- Eurosport proslavlja osvajanje nagrada drugu godinu zaredom pod vođstvom kompanije Discovery Communications

Bundesliga

Nagrada za Najbolji ugovor za prava prenosa fudbala odnosi se na sporazum iz juna 2016. godine kojim je Eurosport zajedno sa Nemačkom fudbalskom ligom po prvi put obezbedio ekskluzivna prava prenosa Bundeslige na Eurosportovim pretplatnim platformama u Nemačkoj. Četvorogodišnji sporazum je omogućio prenos 40 utakmica Bundeslige, po sezoni, ekskluzivno na Eurosportu od 2017/18.

Eurosport je prošle godine osvojio nagradu za Najbolja TV prava nakon što je kompanija Discovery Communications ostvarila ekskluzivna prava na emitovanje Olimpijskih igara u Evropi 2018. godine.

Dom Grend Slem tenisa

U avgustu 2016. godine Eurosport dodatno ojačava svoju poziciju doma Grend Slem tenisa, novim ugovorima o emitovanju Vimbldona u 16 dodatnih zemalja. Od 2017. godine Eurosport će prenositi sva četiri Grend Slem turnira - Australijan Open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open u 25 zemlja širom Evrope. Ovo predstavlja veliki uspeh, s obzirom na to da Eurosport nije imao prava prenosa Vimbldona do 2014. godine.

Ulaganje u najtalentovanije saradnike

Eurosport je prošle nedelje potvrdio da je dvostruka olimpijska šampionka Tina Maze spremna da postane ključna ličnost Eurosportovih zimskih sportova i izveštavanja sa Olimpijskih igara. Maze će biti vodeći analitičar, i pridružiće se timu koji čine trostruki olimpijski šampion u biatlonu Majkl Greis i poljska skijaška legenda Adam Mališ.

Ova vest prati najavu nove sveobuhvatne serije o Lindzi Von, najuspešnije alpske skijašice svih vremena, koja će fanovima dati ekskluzivan pristup životu zvezde zimskih sportova kao nikada do sada. Serija “Chasing History” koja će biti premijerno emitovana u februaru 2017. godine, prikazaće život iza scene skijašice Lindzi Von koja teži ka svom profesionalnom snu da nadmaši broj osvojenih svetskih kupova. Ova serija predstavlja ključni deo Eurosportovog izveštavanja sa Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu 2018.

Ranije ovog leta, Eurosport je razbio sve digitalne i rekorde društvenih medija potpisivanjem ugovora sa Erikom Kantonom i prikazivanjem njegovog kratkog filma The Commissioner of Football.  Šest digitalnih epizoda gledalo je više od 30 miliona ljudi. Četvrtu epizodu, u kojoj se “Kralj Erik” prijavljuje za ulogu engleskog trenera, pogledalo je rekordnih 17.2 miliona ljudi.

 

Dom biciklizma

Eurosport nastavlja da bude dom biciklizma, predstavljajući sva tri Grand Tura, uključujući i Tur de Frans i svih pet monumentalnih trka. Inovacije su ključna stavka u programu Eurosporta, što pokazuje i lansiranje prvog 360° VR filma, snimanog tokom biciklističke trke.  Eurosport takođe angažuje milione fanova na društvenim mrežama koristeći video snimke proširene realnosti kako bi prikazao složenost biciklizma.

Nagrade su dodeljene na otvaranju SPORTEL-a, vodeće konvencije u međunarodnoj sportsko-medijskoj industriji.