XS
SM
MD
LG

Novi raketaški državni prvaci

Prethodnog vikenda je na sportskom poligonu kod mesta Aradac održano takmičenje koje je iznedrilo nove državne prvake u pet klasa u raketnom modelarstvu. Modelari iz čak 11 klubova (AK Ada, AK Beograd, AK Banatski Karlovac, AK Bela Crkva, AK Vojka, AK Kikinda, AK Nova Pazova, AK Titel, AK Sremska Mitrovica, AK Franjo Kluz, AK Wing) su učestvovali na ovom prvenstvu, tako da je konkurencija bila zagarantovana. 
U klasi S3A (rakete sa padobranom) u seniorskoj konkurenciji među 18 raketaša, Dejan Čančarević iz AK „Banatski Karlovac) je osvojio prvo mesto. Za njim su se plasirali Zoran Katanić (AK „Sremska Mitrovica“) i Miroslav Petrović (AK „Živica Mitrović“, Banatski Karlovac). Zanimljivo je da je Dejan uspeo da nadmaši i Miodraga Čipčića, koji je u ovoj klasi pre mesec dana na Svetskom prvenstvu osvojio prvo mesto među više od 50 takmičara. Među juniorima na državnom prvenstvu je najbolji bio Miloš Bunčić (AK „Nova Pazova“, za njim Maja Adamov (AK „Kikinda“) i Uroš Zorić (AK „Nova Pazova“). Najbolje juniorske ekipe u ovoj klasi su bile iz Nove Pazove, Ade i Bele Crkve, dok su najbolji seniorski timovi iz Banatskog Karlovca, Ade, i Sremske Mitrovice. 
U klasi S4A (raketoplani) najbolji senior – Miodrag Čipčić (AK „Kikinda“) je odlučen u flaj-ofu (dodatni let), dok su se iza njega sa minimalnim razlikama plasirali Miroslav Petrović i Vesna Katanić (AK „Sremska Mitrovica“). Najbolji seniorski klubovi su ove godine iz Sremske Mitrovice, Kikinde i Bele Crkve. Najbolji junior u S4A na državnom nivou je Anđela Terzić (AK „Sremska Mitrovica“), a srebrnu i bronzanu medalju osvojili su Milan Dimitrov (AK „Ada“) i Ranko Vukovac (AK „Sremska Mitrovica“). 
U klasi S6A (rakete sa trakom), najbolji senior je bio Mihailo Petrović iz zemunskog kluba „Franjo Kluz“, dok su se iza njega plasirali Delorija Deheljan (AK „Živica Mitrović“) i Ileš Ferenc (AK „Ada“). Svo troje uspeli su da pobede Kristinu Čipčić koja se ove godine na svetskom prvenstvu takmičila kao junior i osvojila treće mesto. Novi državni prvak u juniorskoj kategoriji u ovoj klasi je Miloš Bunčić (AK „Nova Pazova“), kojeg prate Ranko Vukovac (AK „S. Mitrovica“) i Jelisaveta Josipović (AK „Franjo Kluz“). Lepo je primetiti da svo troje najboljih takmičara u ovoj klasi nose prezimena naših poznatih modelara, što znači da se porodična tradicija u ovom sportu nastavlja. Najbolje seniorske ekipe su „AK Banatski Karlovac“, AK „Kikinda“ i AK „Ada“, a najbolje juniorske AK „Sremska Mitrovica“, AK „Nova Pazova“ i AK „Ada“. 
U klasi S7 (makete) je bila izuzetna konkurencija, tako da je seniorski pobednik izboren posle dva dodatna leta. Prvo mesto je osvojio Luka Volarević iz AK „Franjo Kluz“, a sa minimalnim zaostatkom se iza njega plasirao Miodrag Čipčić iz kikindskog kluba. Na trećoj poziciji je Kristina Čipčić iz AK „Kikinda“. Ekipno su bili najbolji takmičari iz Kikinde, za njima Zemunci, a na trećem mestu su modelari iz Banatskog Karlovca. 
Vesna Katanić (AK „S. Mitrovica“) je novi seniorski državni prvak u klasi S9A (žirokopteri), dok je samo sa jednim bodom zaostatka iza nje Miodrag Čipčić (AK „Kikinda“). Trećepozicioniran je Ileš Ferenc iz AK „Ada“, a shodno pojedinanom plasmanu je bio i ekipni. 
Uporedo sa ovim takmičenjem je održan 15. jubilarni „Beograd kup“, takmičenje koje se boduje za svetski kup.