XS
SM
MD
LG

Saopštenje povodom štrajka zaposlenih u DSL Sport

Udruženje sportskih novinara Beograda pruža punu podršku kolegama zaposlenim u DSL Sport koji su stupili u štrajk i najoštrije osuđuje ponašanje novog vlasnika prema njima. Pritisci su počeli od dana preuzimanja, a kulminirali u petak, 29. jula uručivanjem otkaza novinarima Radi Nikolić i Željku Vujičiću, kao i kolektivnom zabranom ulaska u redakciju. Neispunjavanje obaveza iz privatizacionog ugovora, višemesečno kašnjenje isplate zarada, ne uplaćivanje doprinosa i zdravstvenog osiguranja, poniženja, laži, mobing,... razlozi su zbog kojih Udruženje sportskih novinara Beograda, kao najstarije strukovno udruženje sporstkih novinara u Srbiji staje uz kolege u najstarijem dnevnom sportskom listu.

Pozivamo Ministarstvo privrede da odmah izvrši proveru stanja i ukoliko utvrdi kršenje privatizacionog ugovora bez odlaganja poništi privatizaciju, kao što je zakonodavac propisao, a  Ministartsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da u skladu sa nedležnošću proveri zakonitost odluka vlasnika DSL Sport Saše Mirkovića.

Apelujemo na sve članove, sportske organizacije i celokupnu sportsku javnost da pruže podršku kolegama iz DSL Sport u njihovoj opravdanoj borbi .