XS
SM
MD
LG
04.07.2016 Administrator

Objavljena je knjiga: Hronika Prve lige (1923–1934)

Posle više od četiri godine istraživačkog rada, krajem juna 2016. godine objavljena je knjiga "Hronika Prve lige (1923–1934)" autora Bobana Živanovića, a uz veliku i nesebičnu pomoć nekolicine saradnika na čelu sa Nebojšom Jakovljevićem.

Ovo je jedinstveno izdanje sa impozantnim brojem podataka. Nikada ništa slično nije publikovano na ovim prostorima.

Na oko 500 stranica kvalitetnog papira u mekom povezu, prezentovano je prvih dvanaest sezona fudbalskih šampionata Kraljevine Jugoslavije. U svakoj od obrađenih sezona, najpre su prikazani opšti podaci o šampionatu, sistemu takmičenja, osnovni podaci o kvalifikacijama, rezultati i tabele završnice prvenstva i skraćena lista najboljih strelaca.

U nastavku, prikazani su svi relevantni podaci o svakom klubu pojedinačno – osnovni podaci o klubu, ime trenera, spisak igrača koji su nastupali i njihova statistika (pozicija, godište, broj odigranih utakmica, broj postignutih golova), grafički prikaz idealnog sastava, bilans sezone, spisak odigranih utakmica svakog kluba sa svim detaljima (protivnik, rezultat, mesto i datum odigravanja, imena strelaca i sastav tima) i na samom kraju fotografije igrača i timska fotografija. Ukupan broj (često i raritetnih) fotografija koje se nalaze u knjizi prelazi 1600.

U poslednjem segmentu knjige, na oko 150 strana predstavljeni su svi fudbaleri koji su ikada nastupili u državnim šampionatima (naravno, uz obilje informacija o njima i njihovim karijerama). Ovo je idealan poklon za svakog ljubitelja fudbala, kao i istorijskih podataka.

Cena je više nego pristupačna i iznosi 750,00 RSD, a možete je poručiti putem telefona 0694719701 ili na web stranici www.facebook.com/hronikaprvelige

Napominjemo da je u pripremi i druga knjiga koja se bavi šampionatima Kraljevine Jugoslavije u vremenu od 1935. do 1940. godine, čime će biti obuhvaćen celokupan predratni period.