XS
SM
MD
LG

Konstantin dočekuje osvajača Kupa Koraća

Košarkaši niškog Konstantina dočekaće u utorak 17. maja u 18 sati u Čairu ekipu Mega Leksa u 4. kolu B grupe košarkaške lige Srbije. Cena ulaznice je 200 dinara.

Superligaški karavan kreće se neverovatnom brzinom, pa takmičenje po grupama ulazi u drugu polovinu. Još 3 utakmice ostalo je do kraja ovog dela šampionata nakon kojih će biti poznati polufinalisti.

konstantinmega.jpg

Mega je u oba ovosezonska susreta savladala Konstantin; foto: Vanja Keser

Zbog ubrzanog tempa Nišlije i sastav iz Sremske Mitrovice odigraće drugu utakmicu za samo 9 dana, ovog puta u Nišu. Prvi meč osvajač Kupa Radivoja Koraća i vicešampion ABA lige ubedljivo je trijumfovao rezultatom 93:63. U tom meču Mitrovčani su demonstrirali sav raskošni potencijal i svojim najjačim oružjem, agresivnom odbranom, samleli niški sastav i oduzeli mu svaku nadu da može ozbiljnije da im zapreti.

Šef stručnog štaba Konstantina Marko Cvetković rekao je u najavi ovog susreta da očekuje bolju partiju svojih momaka u odnosu na utakmicu 1. kola.

Tamo se nismo snašli na njihov presing, malo smo možda bili i uplašeni u toj utakmici, ali naša izdanja u mečevima sa Borcem i Partizanom daju nam nadu da možemo bolje i protiv Mege. Moraćemo da popravimo koncentraciju na protok lopte u njihovom presingu i da malo bolje odgovorimo na Meginu agresiju - istakao je Cvetković.

On je dodao da se nada da će u što dužem vremenskom intervalu njegovi izabranici parirati i Megi i pozvao publiku da dođe u što većem broju i da im potreban “vetar u leđa” protiv renomiranog rivala.

On se osvrnuo i na ubitačan ritam utakmica, gde se jedna za drugom smenjuju kao na traci.

Liga je veoma naporna, ali svima je tako. Osim Stojačića, koji neće moći da igra do kraja sezone, još trojica igrača „vuku“ neke sitne povredice, ali ovo ne govorim radi nekog pravdanja, već da bi bilo jasno koliko je teško u ovako kratkom vremenskom roku oporaviti igrače od mečeva koji su prošli i pripremiti ih za naredni - podvukao je on.

Ulaznice za ovaj meć koštaju 200 dinara, a televizija Arena sport emitovaće ovaj meč u direktnom prenosu.

 

Konstantin 62 : 86 Partizan NIS
Mega Leks 102 : 74 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 6 6 0 12
2 Mega Leks 6 4 2 10
3 Konstantin 6 1 5 7
4 Borac 6 1 5 7