XS
SM
MD
LG

Ređaju se uspesi aranđelovačkog školskog sporta, rukometaši OŠ Sveti Sava prvi u regionu

Posle fudbalera Osnovne Škole „Milan Ilić Čiča“ koji su na nedavno održanom međuregionalnom prvenstvu osnovnih škola u malom fudbalu osvojili prvo mesto i plasirali se na državnu smotru najboljih osnovaca u ovom sportu , i rukometši Osnovne Škole „Sveti Sava“ iz Aranđelovca pobednici su okružnog takmičenja u rukometu koje je uz učešće tri ekipe iz Batočine , Kraguevca i Aranđelovca održano u kragujevačkoj hali „Jezero“ 28.marta u prepodnevnim satima.

Aranđelovčani su najpre savladali vršnjake iz istoimene škole , Sveti sava iz Batočine rezultatom 19:10 u utakmici u kojoj je sve gotovo bilo rešeno u prvom poluvremenu kada je ekipa profesorke Katarine Šundić Marićević protivničkom timu dozvolila samo 2 gola , pa je taj deo utakmice završen rezultatom 9:2.Interesantno je da su dečaci iz Batočine poveli sa 1:0 i posle izjednačenja 1:1 ponovo , a ispostavilo se kasnije i poslednji put poveli u ovoj utakmici u 3 minutu sa 2:1. Do kraja prvog dela meča (igralo se 2 puta po 15 minuta) „svetosavci“ iz Aranđelovca nanizali su seriju od 8:0 , pa su na odmor otišli sa ubedljivih 9:2 !

Šampioni Šumadijskog regiona osnovaci-rukometaši OŠ "Sveti Sava" iz Aranđelovca

U drugom poluvremenu ništa se nije promenilo , osim rezultata... Aranđelovčani su samo povremeno dozvoljavali ekipi iz Batočine da smanji njihovu prednost , a onda ponovo vraćaali stvari na svoje mesto i vodili , ni u jednom trenutku ne manje od 5 golova razlike... Na kraju najubedljivijih + 9 razlike za konačan rezultat 19:10.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Petar Jedoksić sa 5 golova. Po tri puta strelci su bili Đorđe Anđelković i Miloš Jovanović , dok su po 2 pogodka dali: Lazar Obradović , Filip Ćirić i Todor Vlajković. Po jednom su mrežu OŠ Sveti Sava iz Batočine zatresli: Uroš Ranković i Nenad Desivojević.

U poraženom timu pogotke su postigli: Ilić 3 , Miladinović i Stanković po 2 , i Popović , Avramović i Jović po 1 gol.

U drugoj utakmici , koja je odlučivala pobednika regionalnog prvenstva u rukometu za učenike osnovnih škola , ponovo su dominirali učenisi OŠ Sveti Sava iz Aranđelovca. Ovoga puta „njihova žrtva“ bio je domaćin ovog takmičenja , Osnovna Škola „Stanislav Sremčević“ iz Kragujevca.

Opet su mladi aranđelovčani loše počeli utakmicu pa su protivniku dozvolili seriju od 3:0 za prva tri minuta utakmice , a onda za preostalih 12 minuta prvog poluvremena napravili magičnu seriju 2:12 i završili prvo poluvreme sa ogromnom prednošću , rezultatom 5:12.

U nastavku utakmice , slično kao i u prvom meču , ekipa OŠ Sveti Sava je kontrolisala i rezultat i igru , dozvolila protivniku samo 3 gola ! , i mirno utakmicu privela kraju za ubedljivih 8:19 i plasman na međuregionalno prvenstvo osnovnih škola za osnovce.

Pobednički pehar za najbolje rukometaše-osnovce u Šumadiji

Pogotke za šampione ovog takmičenja postigli su: Lazar Obradović 5 , Petar Jedoksić 4 , Filip Ćirić 3 , 2 gola Filip Ćirić , i po jedan pogodak: Miloš Jovanović , Aleksandar Đukić i Nikola Backović.

Značajan doprinos plasmanu OŠ „Sveti Sava“ iz aranđelovca na međuregionalno prvenstvo osnovaca u rukometu , dali su osim nabrojanih strelaca u obe utakmice , svojom igrom i zalaganjem i:Luka Nikolić i Veljko Radisavljević uz vođstvo profesora fizičke kulture Katarine Šundić Marićević koja će sa svojim „klincima“ za dve putovati na međuregionalno prvenstvo osnovaca.