XS
SM
MD
LG

U Aranđelovcu najbolji rukometaši OŠ Sveti Sava, najbolje rukometašice iz OŠ Svetolik Ranković

Početkom marta meseca održana su opštinska takmičenja osnovnih škola aranđelovačke opštine za rukometašice i rukometaše koja su ujedno predstavljale kvalifikacione turnire za kasnija regionalna takmičenja osnovaca.

Domaćin ekipama iz 6 škola (5 u muškoj i 3 u ženskoj konkurenciji) bila je OŠ Sveti Sava , a jednodnevno takmičenje održano je u SRC „Šumadija“ u Aranđelovcu uz podršku Udruženja pedagoda fizičke kulture , Sportskog Saveza i Opštine Aranđelovac , koji su obezbedili pehare za najbolje ekipe.

U konkurenciji ženskih ekipa trijumfovale su rukometašice Osnovne Škole „Svetolik Ranković“ , drugo mesto pripalo je učenicama OŠ „Milan Ilić Čiča“ dok su treće mesto zauzele devojke iz OŠ „Slavko Popović“ iz Darosave.

U društvu nastavnice Katarine Šundić Marićević , pobednička ekipa opštinskog prvenstva u rukometu-OŠ "Sveti Sava" iz Aranđelovca

Kod dečaka najbolji su rukometaši OŠ „Sveti sava“ , drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Ilija Garašanin“ dok su bronzu osvojili učenici OŠ „Milan Ilić Čiča“. Učestvovale su i ekipe osnovnih škola Svetolik Ranković i Ilija Garašanin , a organizator je u konkurenciji dečaka proglasio i najboljeg golmana Đorđa Anđelkovića učenika 8/1 razreda OŠ Sveti Sava.

Izveštaj sa Opštinskog prvenstva u rukometu Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca

Pre ovog takmičenja održano je i prvenstvo osnovaca i srednjoškolaca u streljaštvu na kojem su učenice OŠ “Sveti Sava“ trijumfovale u ekipnoj konkurenciji dok je i u pojedinačnom plasmanu kod devojčica najviše priznanja pripalo učenicama ove škole Neveni Gavrilović (prvo mesto) i Milici Čorliji (III mesto). Srebro je osvojila Mina Brajović iz OŠ Svetolik Ranković.

Kod dečaka trijumfovao je strelac Nemanja Pucarević iz OŠ “Milan Ilić Čiča” dok je drugo mesto pripalo takođe učeniku ove škole Veljku Radoviću.

Ovo takmičenje organizovao je krajem prošlog meseca Streljački klub”Aranđelovac” u gradskoj streljani u gradu pod Bukuljom.

Najviše priznanja u streljaštvu , osnovci OŠ "Sveti Sava"