XS
SM
MD
LG

Aranđelovačka Šumadija spremna za početak drugog dela sezone na srpskoligaškom zapadu

Sedam dana kasnije u odnosu na ranije planirani početak drugog dela takmičenja , srpskoligaši započinju prolećni deo sezone. Odlaganje zbog vremenskih neprilika , obilne kiše i kasnije uvedeno vanredno stanje prijali su fudbalerima Šumadije koji su malo predahnuli od napornih priprema. Tom konstatacijom gostujući u emisiji „Više od vesti“ u programu RTV „Sunce“ iz Aranđelovca , započeo je priču , o očekivanjima u drugoj polovini takmičenja , Nebojša Ješić,šef stručnog štaba aranđelovačkog srpskoligaša.

Ješić ističe da je njegov tim dobro radio , da je ekipa adekvatno popunjena sa 3 nova igrača te da su u prelaznom roku dvojica fudbalera nastavili karijere van grada pod Bukuljom. Ističe dobar rad ali i nešto kasniji početak priprema u odnosu na ostale srpskoligaše , koji su se , kako kaže , u skladu sa svojim ambicijama pripremaili za žesstoku borbu ili za opstanak ili za priklučak za vodećim ekipama na tabeli.

Njegov tim nema velikih kadrovskih poteškoća uoči subotnjeg gostovanja u Požegi , veoma neugodnoj ekipi Sloge , ali će u skladu sa trenutnim povredama i žutim kartonima , tek posle poslednjeg treninga u petak biti poznat i konačan sastav ekipe koja će na megdan domaćinu koji je u prvom delu sezone remizirao sa njegovim timom , bez golova 0:0.

Nebojša Ješić,prvi trener FK Šumadija ,i Nikola Zlatković,direktor kluba

Šumadija je prezimila na četvrtoj poziciji tabele 16 ekipa „na zapadu“ gde je lider na tabeli , jedan od favorita za plasman u Prvu Telekom ligu , ekipa Smedereva koja je sakupila 3 boda više u odnosu na drugoplasiranu Mačvu iz šapca sa 30 bodova. Trećeplasirani tim uoči starta drugog dela sezone je valjevska ekipa Budućnost Krušik 2014 sa 28 bodova dok su fudbaleri Šumadije sakupili 4 boda manje ostvarivši u 15 nastupa 6 pobeda isto , toliko remija i samo 3 poraza. Na začelju tabele pred subotnje utakmice nalaze se Polet , Zvižd i pribojski Fap , a nisu previše odmakli ni timovi koji su na pozicijama od osmog pa sve do 13 mesta jer su sakupili od od 15 do 18 bodova ( Mihajilovac , Sloge iz Požege i Kraljeva ,Jedinstvo putevi , Šumadija 1903 i Jedinstvo) , što im u odnosu na pomenute timove Poleta i Zvižda (14 bodova) ne garantuje bili kakvu sigurnost u mečevima koji slede u narednom periodu.

Utakmica između Sloge i Šumadije igra se u subotu 19. marta u Požegi sa početkom u 14:30 , a premijerni meč prolećnog dela sezone , pred svojom publikom , Šumadija će u Aranđelovcu odigrati 7 dana kasnije kada će u komšijksom derbiju snage odmeriti sa ekipom Karađorđa iz Topole.

Prilog Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca