XS
SM
MD
LG

Održano opštinsko prvenstvo osnovnih škola u košarci , dominantna OŠ Milan Ilić Čiča

U organizaciji udruženja pedagoga fizičke kulture Opštine Aranđelovac , i Osnovne Škole Milan Ilić Čiča , uz tehničku podršku Sportskog Saveza Opštine Aranđelovac , SRC Šumadija i Košarkaških klubova Stars i Knjaz, juče je u maloj Sali SRC Šumadija u gradu podno Bukulje , održano Opštinsko takmičenje u košarci osnovnih škola sa teritorije Opštine Aranđelovac.

Učestvovalo je oko 200 osnovaca u 9 školskih ekipa od čega 6 u muškoj i 3 u ženskoj konkurenciji.

U KUP sistemu takmičenja u terminu od 08:30 do 14:30 , (igralo se 2 puta po 10 minuta) najbolje su se u obe konkurencije snašli osnovci OŠ Milan Ilić Čiča čiji su učenice i učenici osvojili prva mesta.

Drugoplasirana osnovna škola je Svetolik Ranković i kod devojčica i kod dečaka dok su dečaci OŠ Miloš Obrenović osvojili treće mesto u muškoj konkurenciji , a njihove drugarice iz OŠ Ilija Garašanin bile su trećeplasirane u konkurenciji devojaka.

 Prve u opštini Aranđelovac ,košarkašice OŠ Milan Ilić Čića

Kod dečaka učestvovale su još i ekipe osnovnih škola Ilija Garašanin , Sveti sava i Slavko popović iz Darosave.

Opština Aranđelovac i Sportski Savez Aranđelovca obezbedili su pehare i diplome za osvajače zlata , srebra i bronze a uručena su i priznanja za najboje strelce i igrače kako kod devojčica tako i kod dečaka.

Najbolji pojedinci članovi su pobedničkih ekipa... Titulu „košgetera“ poneli su Strahinja Aleksić i Nina Ristić , dok su za MVP igrače školskog prvenstva osnovnih škola u košarci proglašeni Filip Filipović i Una Jovančević , svi učenici OŠ Milan Ilić Čiča.

Sve utakmice su sudil bivši igrači KK Stars iz Aranđelovca a sada članovi košarkaškog kluba Kolubara iz Lazarevca , Ognjen Radisavljević , Nikola Lukić i Đorđe Đurđević.

Dečaci OŠ Milan Ilić Čiča,najbolja košarkaška ekipa u Aranđelovcu u konkurenciji osnovnih škola

U narednih nekoliko dana biće poznati i ostali učesnici okružnog prvenstva osnovnih škola u košarci , a posle rezultata koje će Upravi za školski sport u Kragujevcu dostaviti udrženja pedagoga fizičke kulture sa teritorija Opština i gradova:Kragujevca , Batočine,Tople,Knića , lapova i Rače gde se takođe održavaju opštinska prvenstva košarkaških osnovaca.

Planirano je da pobednici 6 regiona iz 4 okruga učestvuju na završnoj smotri košarkaša osnovnih škola koje će biti održano u Vranju krajem maja meseca i na kome će Srbija dobiti košarkaškog prvaka države a kada su u pitanju Osnovne škole , kako u konkurenciji dečaka tako i u konkurenciji devojčica.

Aranđelovac će 22.03.2016.godine biti domaćin međuregionalnog prvenstva u futsalu na kome će učestvovati onovci iz Čajetine , Novog sela kod Vrnjačke Banje , Gornjag Milanovca i domaćina Aranđelovca. Zlatiborski okrug na ovom takmičenju predstavljaće učenici OŠ Dimitrije Tucović iz čajetine , Raški okrug , učenici OŠ Bane Milenković iz Novog sela kod Vrnjačke Banje iz OŠ Akralj Aleksandar prvi iz Gornjeg Milanovca i Šumadijski okrug osnovci , domaćina takmičenja , OŠ Milan Ilić Čiča iz Aranđelovca.

Organizaciju ovog takmičenja pomoćiće udruženje pedagofa fizičke kulture Opštine Aranđelovac , Sportski savez grada , SRC Šumadija , kao i udruženje fudbalskih sudija Fudbalskog Saveza Aranđelovca.

Prilog Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca (novinar Dušan Starčević,snimatelj Saša Markovski)