XS
SM
MD
LG

Rutinska i očekivana pobeda

Izvor Bukovička Banja, večeras je u Aranđelovcu u SRC „Šumadija“ pred oko 500 gledalaca , savladao ekipu Kikinde i na taj način opravdao ulogu favorita.Konačan rezultat utakmice koja je bila uvod u osmo kolo Super lige je 36:25 dok je prvo poluvreme završeno rezultatom 17:10.

Bio je ovo još jedan meč aranđelovačkog superligaša koji je unapred dobijen , pa je kao i mnogo puta ranije Izvor BB počeo lagano ,što su gošće iskoristile i prve postigle pogodak ,  tek u četvrtom minutu . To je uz rezultat  1:2 , dva minuta kasnije viđeno još jedno , poslednje vođstvo goši iz Kikinde“ ...

Trener Živojin Maksić (Izvor BBA) odmarao je starije i iskusnije igrače (Danilović,Rajović i Ilić) pa je u skladu sa tim i rotirao postavu koja je za zadatak imala da na vreme napravi  pristojnu razliku koja bi dovela do toga da gotovo svi „rezervisti“ dobiju šansu a iskusniji igrači odmore.



Iz minuta u minut , prednost je povećavana a najveća razlika viđena je u 18-om minutu kada je rezultat bio 12:5  te je već tada postalo jasno da će izuzetni mladi i kvalitetni tim Kikinde biti u podređenom položaju.Na odmor se otišlo sa + 7 , što je treneru domaćih omogućilo da gotovo svi igrači dobiju šansu u drugom poluvremenu.

Nastavak utakmice nije doneo promene u rezultatskom smislu, Izvor Bukovička Banja održavao je prednost od 4 do 8 golova razlike do 50-og minuta a maksimalnih + 11 posledica posustajanja Kikinde u želji da se koliko toliko ublaži poraz , odnosno dodatno angažovanje igrača domaćeg tima koji imaju nešto manju minutažu u ekipi trenera Maksića od početka takmičarske sezone.

Najefikasnija u ekipi Izvor-a Bukovičke Banje bila je Katarina Stnić sa 8 pogodaka gol manje postigla je Ana Tomković , 6 puta mrežu rivala pogodila je Tamara Žarković. Milica Anić je sa dva realizovana penala iz tri pokušaja dodala još 3 gola iz igre za konačnih 5, dok je odlično „svojih 5 minuta iskoristila“ mlada Ana Kojić upisavši u svoj konto 4pogodka. Golove su još u domaćem timu postigle po 2 :Rabata, Grbić i Petrović. Odmarala je zbog bolesti , iako je bila na klupi , Maja Radoičić a takođe u igru nisu ni ulazile Milica Danilović i Sanja Rajović.



Još jedan interesantan podatak vezan je za debi nastup mlade golmanke Marije Simić (2000-o godište) koja je u Aranđelovac stigla iz Kolubare iz Lazarevca i kojoj je trener Maksić ukazao poverenje u poslednjih nekoliko minuta utakmice.

U Kikindi najefikasnija bila je Marija Agbaba sa 8 pogodaka , njena sestra Jelena postigla je 5 golova , kao i Ivana Mitrović , tri puta u strelce upisala se Jelena Ardala, 2 gola kapitena Slađane Stepanović i po jedan Emilije Lazić i Dušane Kovačić.





Kikinđanke su izvele 1 sedmerac a isti je realizovala Kovačić dok je sudijski par Darko Stefanović iz Zemuna i Branislav Nenadić iz Mladenovca dosudio 3 sedmerca za domaćina koje je realizovala 2 puta Milica Anić.

Po 4 isključenja za domaćina (Petrović, Grbić, Tomković i Anić ) i gošće (Marija Agbaba 1 , Jelena Agbaba 2 i Ristić Stefana 1).

Utakmicu , čiji je početak kasnio 10-ak minuta zbog problema koje su u saobraćaju imale gošće posmatralo je sa tribina SRC „Šumadija“ nešto više od 500 gledalaca koji su uprkos „emotivnom pražnjenju“ od pre samo dva dana kada ih je bilo duplo iše na derbiju sa Radničkim , znali da aplauzima nagrade svaki dobar potez i angažovanje svog tima.

Sa nova dva osvojena boda ŽRK „Izvor Bukovička Banja“ i posle osmog kola Super lige Srbije ostaje lider na tabeli ovog takmičenja.

Foto: Peđa Mirić


8 .kolo Superliga
Minaqua Vojvodina 26 : 30 Železničar
Naisa 31 : 29 Kučevo
Izvor Bukovička Banja 36 : 25 Kikinda
Jagodina 27 : 23 Medicinar
Sloga 26 : 30 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 8 6 2 0 14
2 Radnički 8 5 1 2 11
3 Naisa 8 5 1 2 11
4 Železničar 8 4 2 2 10
5 Sloga 8 4 1 3 9
6 Medicinar 8 4 1 3 9
7 Jagodina 8 3 0 5 6
8 Kučevo 8 2 0 6 4
9 Kikinda 8 2 0 6 4
10 Minaqua Vojvodina 8 1 0 7 2