XS
SM
MD
LG

Konstantin traži prvu pobedu u Superligi

Košarkaši niškog Konstantina dočekaće u 2. kolu Superlige ekipu FMP-a iz Železnika u subotu 4. aprila u sali Osnovne škole "Dušan Radović". Nakon odličnog otpora šampionu Partizanu, na premijernoj utakmici Superlige, Nišlije ovog vikenda dočekuju starog poznanika, ekipu FMP-a iz Železnika.

Ove dve ekipe snage su odmerile već dva puta ove sezone. U oba susreta u Košarkaškoj ligi Srbije slavili su popularni "panteri" i to je jedini tim koji je ove sezone dva puta savladao niški sastav.

vladimir-zlatanovic-kk-konstantin.jpg
Vladimir Zlatanović veruje u prvu pobedu Konstantina nad FMP-om u sezoni; foto: Vanja Keser

Napravili smo veliki uspeh i šta god da se desi u Superligi ne može da utiče na nas. FMP napada treće ili četvrto mesto, radi se o jednoj jakoj ekipi, pojačanu na poziciji jedan. Mi, ako ponovimo zalaganje i motiv kao protiv Partizana, možemo doći do prve pobede sa FMP-om - ističe Vladimir Zlatanović, pomoćni trener Konstantina.

Osokoljeni igrom protiv Partizana, uz podatak da im je subotnji rival „stari dužnik“, izabranici Marka Cvetkovića za pobedu u ovom meču imaće motiva na pretek. Budući da odlično poznaju sve kvalitete i mane tima iz Železnika, košarkaši Konstantina imaće odličnu priliku da zabeleže prvu superligašku pobedu. Ali na tom putu isprečiće im se odlična ekipa.

FMP sa klupe predvodi Milan Gurović, proslavljeni košarkaš, koji ove sezone ima ekipu sa mnogo potencijala. I pored superironih igara u KLS, dodatno su pojačali sastav potpisavanjem Ilije Đokovića iz Jagodine, i vršačkog dvojca – Dejan Davidovac i Dragan Apić. Uz imena poput Čovića, Gudurića, Dobrića, Šturanovića, Stojanovića, Lazarevića nije teško zaključiti da ekipa ima finanasijsku stabilnost i visoke ambicije.

Poznavajući niški tim, hemiju i sportsku drskost, koja ih krasi ove sezone, neće mnogo gledati u tuđe, već isključivo u svoje dvorište. Stručni štab na klupi i igrači na terenu iscrpeće poslednji atom snage da zajedništvom izvojevaju pobedu.

Utakmica u sali u OŠ "Dušan Radović" počeće u 20 sati, a ulaznica košta 200 dinara.


14 .kolo Superliga
Partizan NIS 92 : 82 Crvena zvezda Telekom
Vojvodina Srbijagas 85 : 76 Mega Leks
FMP 78 : 75 Metalac Farmakom
Konstantin 89 : 72 Tamiš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda Telekom 14 13 1 27
2 Partizan NIS 14 13 1 27
3 Metalac Farmakom 14 8 6 22
4 Mega Leks 14 7 7 21
5 Vojvodina Srbijagas 14 6 8 20
6 FMP 14 4 10 18
7 Konstantin 14 4 10 18
8 Tamiš 14 1 13 15