XS
SM
MD
LG
SokoSivi je postavio novu vest
Trijumf PP 192 u derbiju kola!

U derbiju 13. kola Regionalne futsal lige Zapad "orlovi sa tromeđe" zabeležili su važnu pobedu u borbi za viši rang. Pobeđen je prošlogodišnji učesnik Treće futsal lige Zapad - kvalitetna ekipa Fleša iz Valjeva - 5:3 (2:0).

Pobeda je plod dobre, strpljive i disciplinovane igre, a da nije došlo do pada u igri u drugoj polovini drugog poluvremena trijumf bi bio veoma ubedljiv. Naime, vodio je PP 192 u 28. minutu sa čak 5:0, ali je pad koncentracije i fizičke snage, uz pritisak gostiju, uticao na to da se igrači Fleša u Valjevo vrate sa pristojnim porazom.

Nakon ove pobede, iako na petoj poziji na tabeli, PP 192 je prišao samo na bod zaostatka Karađorđu i Flešu koji dele treću i četvrtu poziciju, ali sa utakmicom više od PP 192. Za drugoplasiranom Loznicom sada zaostaju dva boda.

Početak susreta protekao je u međusobnom ispitivanju snaga, bilo je prilika na obe strane, a najizgledniju je propustio kapiten gostiju Darko Pošarac kada je nakon prethodno odlične intervencije golmana PP 192 Dragoljuba Beka Minića u nastajoj gužvi iz neposredne blizine pogodio prečku.
Domaći u vođstvo stižu u 8. minutu odličnim udarcem Miroslava Cvijovića. Aut sa desne strane u visini šesterca izveo je kapiten PP 192 Vladeta Novković uputivši pas ka Cvijoviću, koji je izmakao svom čuvaru i snažnim udarcem sa oko 9 metara iskosa sa desne strane očistio paučinu na suprotnoj strani gola gostiju.

Nastavljena je čvrsta igra, a onda, u 14. minutu, još jedna asistencija Novkovića nakon što je iskusno odvukao loptu i čuvara uz desnu aut liniju, ujedno "izvukao" napred celu postavu gostiju, a onda odlično uočio ubacivanje Maračića u zaleđe gostiju, uputivši precizan pas preko cele odbrane Fleša. Loptu je lepo prihvatio Maračić i ustremio se "1 na 1" ka golmanu Mićiću, kojem šutira snažno kroz noge - za novu radost domaćih - 2:0. Bio je to rezultat kojim se otišlo na predah.

Dobru igru sa kraja prvog poluvremena "orlovi sa tromeđe" su preneli i u drugo poluvreme, odigravši racionalno, u odbrani disciplinovano, sa velikim brojem oduzetih lopti koje su rezultirale opasnim polukontrama i kontrama.
Jednu od tih kontri iskoristio je Marko Maračić kada je prošao po desnoj strani i snažnim udarcem na prvu stativu postigao svoj drugi pogodak - 3:0! Igrao se 23. minut.

Četiri minuta kasnije svoje umeće prijepoljskoj publici pokazao je Miroslav Cvijović kada je "veleslalomom" po desnoj strani "od gola do gola" prošao, jednog po jednog, tri igrača Fleša, a onda preciznim udarcem pogodio drugu stativu od koje se lopta odbila u mrežu - 4:0.
Odličnu partiju pogotkom u 28. minutu krunisao je i kapiten domaćih Novković. Najpre je Pajević na oko devet metara od svog gola umešno startovao izbivši napred loptu Goranu Simenuoviću; u trk za loptom se dao Novković, bio brži od upola mlađeg Bogdana Jovića, izdržavši duel sa njim, a onda sa 9 metara iskosa sa desne strane poslao loptu u malu mrežu pored nemoćnog golmana gostiju Mićića za visokih 5:0 za PP 192!

Prema do tada prikazanoj igri, pre svega sigurnoj igri u odbrani, očekivalo se da domaći susret lagano privedu kraju. To mišljenje nije delio i Nikola Stepanović koji je sa dva pogotka za dva minuta smanjio na 5:2. Najpre je preciznim udarcem sa oko 7-8 metara pogodio uz levu stativu nemoćnog golmana PP 192 Minića, a onda se dobro iskrao odbrani domaćih i iskoristio dodavanje na drugoj stativi.

Igrači PP 192 potom ne uspevaju da realizuju nekoliko dobrih prilika, dok su u odbrani napravili nekoliko grešaka. Kada je u 35. minutu do desnoj strani prošao Marković i iz "mrtvog" ugla na prvu stativu smanjio na 5:3, ukazala se zabrinutost na licima prijepoljske publike...
Gosti su potom zaigrali sa još jednim igračem u polju, međutim igrači PP 192 su opet pokazali da se itekako dobro brane u takvim situacijama, pa se do kraja utakmice rezultat nije menjao.

Dvorana: Prijepoljske gimnazije. Gledalaca: 50. Sudije: Slobodan Ćirušić (Nova Varoš) i Enes Kasumović (Sjenica). Delegat: Predrag Kovačević (Nova Varoš).

PP 192 je nastupio u sledećem sastavu: Dragoljub Minić (1, g), Vladeta Novković (10, k), Miroslav Cvijović (3), Aldin Đurđević (4), Milan Lapčević (7), Ivan Jasika (9), Igor Pajević (21) i Marko Maračić (33). Predstavnik kluba: Viktor Ratković.

Za Fleš su igrali: Darko Mićić (12, g), Darko Pošarac (7, k), Bogdan Jović (6), Nikola Stepanović (8), Jovan Ivanović (9), Nikola Jović (10), Goran Simeunović (11), Mališa Simeunović (14), Aleksandar Marković (18) i Darko Vesić (32).

Strelci: Cvijović u 8. i 27, Maračić u 14. i 23. i Novković u 28. minutu za KMF PP 192, a Stepanović u 30. i 31. i Marković u 35. za KMF Fleš.

Narednog vikenda, u okviru 14. kola RFLZ, PP 192 očekuje verovatno najteže gostovanje - ubedljivom lideru prvenstva, ekipi Leposavića.

0 0 pre 5 godina
Poslednja slika
Poslednji video
Administrator pre 2 sata