XS
SM
MD
LG
18.04.2013 A. Daišević

Razvojna liga Srbije: Sloga – OKK Beograd 95:96

Košarkaši Sloge doživeli su i treći poraz u Svislajon razvojnoj ligi Srbije. Posle dva poraza na gostovanju u Beogradu, od drugog tima Mega Vizure i BKK Radničkog, „beli“ su u trećem kolu doživeli poraz pred svojim navijačima od OKK Beograda, i to posle dva produžetka i završnice koju ne bi izrežirali ni najveći triler majstori holivudske filmske produkcije.

Regularni deo utakmice završen je 66:66, a obe ekipe su imale priliku da po isteku 40 minuta igre reše meč u svoju korist. Početkom četvrte deonice „klonferi“ su imali najveću prednost, 46:55, a onda je na scenu stupio Bojan Gladanac i sa tri trojke vratio Slogu u

život. Na nešto manje od minuta pre kraja, „beli“ su poveli 66:63, ali su olako prokockali dva napada, omogućivši timu iz Žućkove avlije da izbori produžetak.

U dodatnih pet minuta odgovornost kod gostiju je preuzeo kapiten Vuk Malidžan koji je na sedam sekundi pre kraja doveo svoj tim do vođstva, 82:80. U poslednjem napadu, uz zvuk sirene, plej Sloge Ristić je šutirao za tri poena pod faulom, pa je stao na liniju penala. Prvo je promašio, pogodio naredna dva i doneo Slogi priliku da u drugom produžetku ipak stigne do pobede. Da to ne bude tako pobrinuo se pre svih Malidžan, a trojka Gladanca, jednog od najboljih pojedinaca u redovima Sloge, uz definitivno poslednji zvuk sirene, samo je ublažila poraz.

-Dobra utakmica, poput prvenstvene, kao da se igralo za bodove koji život znače... Nismo imali sreće da upišemo prvu pobedu, ali biće još prilika. Već u finišu meča ušli smo u problem sa ličnim greškama, iz igre su morali oni najiskusniji Vuletić, Otović i Milić Blagojević, pa je sav teret pao na mladiće kojima će ovo iskustvo mnogo značiti. Zaista nemam šta da im zamerim, lavovski su se borili, možda čak i prevazišli svoje trenutne mogućnosti – kaže Zoran Milovanović, trener Sloge.

Prema njegovim rečima, razvojna liga, posle tri odigrana kola pokazuje pozitivne efekte, a kako bude odmicala mladi igrači će sve više dobijati na sigurnosti.

-Pravi rezultati trebalo bi da budu vidljivi naredne sezone. Naravno, rano je govoriti o igračima koji bi mogli da zasluže svoje mesto u timu, ali ima naznaka da ćemo na pojedince moći ozbiljnije da računamo. Mi smo u ovu ligu ušli sa veoma mladom i neiskusnom ekipom, normalno je i što pojedinci imaju tremu iako mečevi nemaju rezultatski značaj, ali sve se to leči vremenom. Isprobaćemo još neke igrače, imamo pravo da promenimo četvoricu, a detaljniju analizu ćemo ostaviti za kraj takmičenja – dodao je Milovanović.

U četvrtom kolu, Sloga će u Pančevu za rivala imati domaći Tamiš, a to će biti još jedna prilika da se mladi igrači nametnu stručnom štabu.

Kraljevo. Hala sportova. Gledalaca:100. Sudije:Slavimir Stošović, Igor Đorđević i Ivan Nedeljković (svi iz Niša).

SLOGA:L.Erac, B.Popović 9, F.Blagojević, Stefanović 2, Gladanac 24, Otović 24, Ristić 6, M.Blagojević 14, Milošević 2, S.Erac, Vuksanović 2, Vuletić 12.

OKK BEOGRAD:Anđušić 3, Šutulović 6, M.Dimitrijević, Malidžan 21, P.Dimitrijević, Ivanović 10, Maksimović 2, Mišković 11, Đuran 10, Marinković 14, Stojadinović 15, Stanković 4.


Borac Mozzart Sport 81 : 87 BKK Radnički
Smederevo 1953 53 : 94 FMP
Mega Vizura MT 96 : 83 Tamiš
Sloga 95 : 96 OKK Beograd
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 3 3 0 6
2 OKK Beograd 3 3 0 6
3 Mega Vizura MT 3 2 1 5
4 BKK Radnički 3 2 1 5
5 Tamiš 3 1 2 4
6 Borac Mozzart Sport 3 1 2 4
7 Sloga 3 0 3 3
8 Smederevo 1953 3 0 3 3