XS
SM
MD
LG

Bod za vraćanje željene atmosfere

Čedomir Tomčić je u Užicu bio strelac gola za osvajanje boda

Posle neočekivanog poraza (1:2) u premijernoj utakmici plej auta od Novog Pazara u svojoj „avliji kraj Tise“, fudbaleri Bečeja su na gostovanju u Užicu igrali nerešeno (1:1) sa Slobodom, pa da lepeza rezultata bude kompletna, u nedelju bi trebali da pobede Borac iz Čačka. Na taj način bi se „odlepili“ od najbližeg rivala na pet bodova i bili znatno bliže opstanku u prvoligaškom društvu, što je i jedini cilj. Da bi to i ostavrili, moraće da ulože dosta truda i da poprave koncentraciju pred protivničkim golom, što je u nastavku sezone „rak rana“.

Bilo je i u Užicu nekoliko prilika, ali lopta nije htela u gol. I kad su svi već bili uvereni da će upisati još jednu „nulu“, u nadoknadi vremena loptu je u mrežu poslao Čedomir Tomčić. Naravno, nikome nije smetalo što se čovek zadužen za asistencije upisao u listu strelaca. Naprotiv.

- Iako smo do boda došli u nadoknadi vremena, prema viđenom na terenu zaslužili smo ga, možda i pobedu, daleko ranije, rekao nam je po povratku iz Užica strelac Čedomir Tomčić. Ali, neće nas gol. Bilo je ovo jedno od naših boljih izdanja, imali smo loptu u posedu, organizovano igrali, ali nam je nedostaje precizniji završni udarac. Na našu nesreću, posle jedne greške smo kažnjeni, ali je dobro što nas to nije pokolebalo. Nastavili smo da atakujemo i posrećilo nam se. Stanojev je proigrao Dražića, ovaj proturio loptu pored golmana i ja sam imao zadatak da je samo skrenem u mrežu. Ponavljam, šteta što ranije nismo dali gol, a bilo je prilika, jer bismo sigurno pobedili,   

Kljucnuti bod kraj Đetinje je, nema sumnje, bio potreban da se povrati dobra atmosfera u ekipi. Na treneru Dušanu Bajiću je sada da psihološki pripremi ekipu za sudar sa Čačanima. Iz okršaja sa „erama“ valja izvući određene pouke, a okršaj protiv „zebri sa Morave“ je priča za sebe. Možda i ključna za konačan epilog. U slučaju pobede, pravi se bodovna razlika u odnosu na ekipe kojima preti ispadanje. Potom se gostuje u Žarkovu, a onda sledi ekspresni završetak sa tri utakmice za devet dana. Voljom žreba, dva puta ćemo igrati kraj Tise u pretprazničkom i prazničkom raspoloženju. Prvo protiv Budućnosti iz Dobanovaca na Veliku subotu, a onda za Prvi maj protiv Teleoptika. Budu li momci sa Tise u te dve utakmice iskoristili prednost domaćeg terena, na gostovanje u Kruševcu Trajalu će se putovati bezbrižno.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16