XS
SM
MD
LG

ABA u19: Ilić odveo Igokeu do trećeg mjesta

Juniori Igokee osvojili su treće mjesto u jnuiorskoj ABA ligi. Onis u u borbi za treće mjesto savladali Cedevitu sa 90-88.

Igokea je odigrala jako dobro u prvom periodu. Ilić je bio veoma razigran, odbrana je funkcionisala sjajno a dobro je služio i šut za tri poena. Iz svega toga Igokea je došla do dvocifrene prednosti nakon prvog perioda. U drugom periodu Cedevitu u dobar ritam uvodi Aleksa Gatarić. Cedevita se polako vraćala i došla je do izjednačenja. Ipak, sa pet vezanih poena Nedeljkovića, Igokea sa +5 odlazi na odmor.

U trećem periodu Igokea je zaigrala ponovo odlično. Odbrana je bila dobra, ponovo je služio šut za tri poena a razigrao se i Nešković. Imala je Igokea i 16 poena prednosti ali su sa +14 ušli u poslednji period. Međutim, Cedevita se nije predavala. Malo po malo topili su prednost Igokee da bi poenima Bošnjaka pod faulom došli do vodstva 88-86. Dalibor Ilić pogodio je trojku za +1 Igokee. Cedevita potom ne koristi svoj napad, Ilić daje jedno bacanje a Radović promašuje šut za pobjedu.

Igokeu je predvodio Dalibor Ilić sa 32 poena i 17 skokova dok je Cedevitu predvodio Radović sa 22 poena.

Igokea je i prošle sezone bila treća u juniorskoj konkurenciji u ABA ligi.

Foto: ABA liga