XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda protiv Radnika za polufinale

U sredu 13. marta na programu su mečevi četvrtfinala fudbalskog kupa Srbije. Na stadionu „Rajko Mitić“ gostovaće ekipa surduličkog Radnika.

Dve ekipe su se u aktuelnoj sezoni već sastale dva puta u okviru Super lige Srbije. Crveno-beli su u oba meča bili uspešniji pa su 15. septembra prethodne godine u Beogradu ostvarili ubedljiv trijumf 6:0, dok su pre tri nedelje u Surdulici znatno teže stigli do trijumfa. Golom Milana Gajića na samom startu meča naši fudbaleri su ostvarili minimalnu pobedu 1:0.

U dve prethodne runde najmasovnijeg takmičenja Crvena zvezda je eliminisala Dinamo u Vranju 2:0 i TSC iz Bačke Topole na stadionu „Rajko Mitić“ 4:1, dok su Surduličani bilo bolji od Radničkog iz Pirota 5:0, a u prethodnoj rundi su u Ivanjici eliminisali Javor-Matis nakon izvođenja jedanaesteraca 1:1-5:4. Crvena zvezda i Radnik nikada se do sada nisu sstajali u okviru kup takmičenja. Međusobno su odigrali devet prvenstvenih mečeva, a sve utakmice su naši fudbaleri rešili u svoju korist. Na stadionu „Rajko Mitić“ crveno-beli su dobili sva četiri meča, a ekipa iz Surdulice nije uspela da zatrese našu mrežu, pa je ukupna gol razlika 21:0.

Za razliku od nedavnog meča u Surdulici u kojem su crveno-beli nastupili u sastavu M. Borjan, F. Stojković, V. Savić, N. Milunović, M. Gajić, B. Jovičić, G. Čaušić, L. Ebisilio (M. Ivanić), V. Simić (E. Jirka), A. Vukanović (M. Vulić), M. Pavkov, sada je za očekivati da ne samo bude izmena u postavi, već i da sama formacija bude drugačija. Očekuje se da će kao i u susretima protiv Mladosti u Lučanima i Zemuna na našem stadionu, trener Milojević izvede formaciju sa dva klasična napadača. Izvesno je da u sastavu neće biti Milana Rodića, Marka Marina i Ričmonda Boaćija, a u sastavu bi po prvi put nakon povrede mogao da se nađe Marko Gobeljić. Za očekivati je da će na golu stajati Milan Borjan.

Poslednju liniju tima mogli bi da čine Gajić, Milunović, Babić i Stojković, mada u slučaju nastupa Gobeljića došlo bi do izvensih promena na terenu jer bi on mogao da pokrije i desnu i levu bekovsku poziciju. U „rombu“ na sredini terena mesta bi trebali da zauzmu kao zadnji vezni Dušan Jovančić, polu desno Mirko Ivanić, polu levo Veljko Simić, a zadužen za kreaciju bi bio El Fardu Ben, mada se ne sme izostaviti ni Lorenco Ebisilio koji bi u nekim zamislima šefa stručnog štaba mogao da nađe mesto na terenu. U samom špicu napada ne bi trebalo da bude iznenađenja, pa bi te pozicije popunili Milan Pavkov i Dejan Joveljić, mada sigurno treba razmišljati i o Aleksi Vukanoviću koji je imao golgeterski uspešnu jesen u kruševačkom Napretku, ali se još uvek nije upisao u listu strelaca Crvene zvezde. Ipak, ostavimo treneru Milojeviću da odredi sa kojim će kadrovima napasti goste iz Surdulice.

– Kup Srbije, četvrtfinale:
Crvena zvezda – Radnik Surdulica
Stadion: „Rajko Mitić“
Datum: Sreda, 13. mart
Početak: 18 časova

– Parovi četvrtfinala Kupa Srbije:
Subotica: Spartak Ždrepčeva krv – Mladost Lučani
Kruševac: Napredak – Partizan
Niš: Radnički – Vojvodina
Beograd: Crvena zvezda – Radnik Surdulica