XS
SM
MD
LG

Partizan savladao Igokeu

Košarkaši Igokee doživjeli su 14. poraz u ABA ligi. Oni su poraženi u 21. kolu u Beogradu od Partizana, rezultatom 67-57.

Prvi period nagovijestio je da nas čeka negledljiva košarka sa dosta grešaka i promašenih zicera sa obje strane. Prvi period bio je dosta izjednačen ali je Partizan ipak prvi period dobio sa 14-13. Igokea je imala vodstvo na startu drugog perioda. Međutim, koliko god im se Partizan nudio, Igokea to nije znala iskoristiti dovoljno. Partizan se vremenom konsolidovao i do kraja prvog poluvremena došli su do +8.

Igokea je dobro otvorila treći period. Konačno su uspjeli pogoditi trojku i pronaći neki ritam u šutu. Trojkom Ilića prišli su na -2. Utisak je da je Igokea dosta toga propustila u tim momentima jer su promašili neke otvorene šuteve. Partizan se opet odlijepio i sa +8 su ušli u poslednji period. Igokea je opet imala prilika da se vrati u igru na startu poslednjeg perioda ali opet je prokockala svoje šanse i Partizan je na kraju rutinski priveo meč kraju.

Partizan je do pobjede predvodio Lendejl sa 17 poena i 11 skokova. Najbolji u redovima Igokee bio je Lešić sa 16 poena dok je mladi Ilić dodao 13 poena.

Partizan će se do kraja boriti za treću poziciju dok Igokea mora dobiti Zadar u poslednjem kolu ukoliko želi osigurati opstanak u ligi.

Foto: Igokea