XS
SM
MD
LG

Radnički Pirot pobedio u Trsteniku u izuzetno teškim tehničkim i fudbalskim uslovima!

Počelo je. Fudbal u Srpskim ligama je pravi vesnik proleća.  Prema informacijama, vremenski uslovi su skoro prolećni, bilo je kiše u nekim gradovima. U Trsteniku tokom prepodneva. "Grmljavine" će biti u Trsteniku i Paraćinu, gde igraju kandidati za prvo mesto, Temnić i Radnički. Mnogi kažu da će se mnogo toga znati posle prva četiri kola.

Pre početka meča, naš izveštač sa utakmice, Ivan Džunić, poslao nam je nekoliko fotografija. U Trsteniku su konačno napravljene tribune sa zapadne strane. Sa suprotne je samo ograda.

Trener Marko Vidojević izveo je ekipu koja se očekivala i koja je odigrala najviše utakmica u okviru priprema. Nedostaju talentovani mladići Veličković i Radičević zbog povreda.

I počelo je. Glavni sudija Dušan Marek iz Leskovca označio je da je polusezona krenula. Igraju timovi s različitim željama. Domaći, koji su u sredini tabele, žele da se što pre reše brige za opstanak, a pirotski tim je najavio visoke ambicije, povratak u Prvu ligu. Za nekoliko minuta očekujemo prvi raport Ivana Džunića i prvi utisak kako se krenulo. 

5. minut – krenulo je oprezno. Problem će predstavljati neravan teren. Greši se u predaji lopte, što može više da odgovara domaćinu. Na Stadionu oko 200 gledalacaIvan Džunić prati utakmicu zajedno sa predsednikom Kluba  Zoranom Nikolićem. Nema konkretnih akcija prema golu!

7. minut Miloš Spasić izašao iskosa sa desne strane “jedan na jedan” sa golmanom, iz teške pozicije šutirao u golmana.

13. minut Gosti su preuzeli inicijativu. Džunić izdvaja nekoliko igrača Trstenika koji igraju grubo. Pritisak već postoji.

19. minut Prva prilika za Trsteničane. Kontranapad domaćih, centarfor domaćih je izašao sam ispred Cvetanovića koji je dobro “pokrio” ugao i lopta je završila kraj gola. 

20. minut Druga prilika za “bele”. Ćirković je imao priliku da ugrozi gol, odlučio se da pronadje Stojkovića, koji je na drugoj stativi iskosa šutirao kraj gola. Radnički ima inicijativu.

Trstenik je 11. sa 24  boda koliko ima i 10. Sindjelić. Dunav je na devetom mestu sa 25 bodova. Radnički je drugi, sa 39 bodova, oduzet im je bod u Varvarinu. Temnić je prvi sa 44 boda.

24. minut odličan udarac Ćirkovića sa 14 metara golman je ponovo odlično intervenisao i za sada je najbolji domaći fudbaler.

29. minut pirotski fudbaleri imaju problem u organizaciji igre. Domaći čestim prekrašajima prekidaju igru Radničkog, ne dozvoljavajući tečne akcije koje bi dopinele da Spasić i Stojković dobiju upotrebljive lopte.

32. minut i dalje je lopta više u nogama fudbalera Radničkog, ali nema povezanih akcij

37. minut  Gooool!!! Aca Stojković  0:1 

Boža Mančić je odlično centrirao sa desne strane, nezadrživi Miloš Spasić je utrčao pred gol, u skoku je neko od odbrambenih igrača rukom oborio Spasića i autoritativni Dušan Marek je pokazao na 11 metara. Pirotski “mister gol” ne greši!

45. minut  Sudija je produžio utakmicu zbog prekida kod penala. Kiša je ponovo počela da pada. Teren je klizav, igra se nervozno. Sudija Marek je pokazao žute kartone Dojkiću, Stojkoviću i Ćirkoviću.

49. minut još jedan prekršaj na sredini terena, ovoga puta nad Davorom Petrovom. Posle intervencije lekara, igra je nastavljena i sudija je označio kraj prvog dela.

50. minut Igra  se na sredini terena, nema konkretnih akcija. Ima komentara na tribinama i u hodniku ispred svlačionica. Domaći su nezadovoljni vodjstvom Radničkog. Na tribinama ima zainteresovanih za poraz Radničkog, naravno iz konkurentskog kluba. Komentariše se i sutrašnja utakmica u Paraćinu SFS Borac – Temnić. No, da pratimo našu utakmicu.

55. minut I dalje oprezna igra “belih”, i dalje pritisak domaćih i česti prekršaji. Dobro je za sada Dušan Marek ne podleže pritiscima. Marko Vidojević nije se odlučio za izmene. Nema one tečne igre Radničkog, jer u ovakvim uslovima sa protivnikom koji igra na prekide, veoma je teško učiniti nešto više. Videćemo!

62. minut  Domaći ne igraju samo nervoznije, već je i njihov pritisak na sudijuMareka sve veći. Mladi arbitar za sada sudi veoma dobro.

63. minut Prodor fudbalera gostiju koji je pao zbog klizavog terna, Vlajković je izbegao kontakt. Domaći su tražili penal. Bilo je negodovanja iz gledališta. U ovakvoj atmosferi lopta luta izmedju dva šesnaesterca bez prilika pred golom. Raste pritisak domaćih igrača! Radnički i dalje vodi sa 1:0.

75. minut Pati Spasić je pobegao po desnoj strani, centrirao, lopta je prošla ispod golmana, Ilić nije uspeo sa gol linije da je ubaci u mrežu. Kolega Djordjević, koga takodje zovemo, kaže da je to bila šansa utakmice.

78. minut Domaći sve opasniji iz kontranapada. “Opasan” slobodan udarac.

81. minut domaći imaju više loptu u posedu, igra se u polju koje pripada Radničkom, ali bez prilika.

84. minut – borbena igra Piroćanaca, koji sada prave prekršaje na 30 metara od gola. Domaći su krenuli na “sve ili ništa”, ali bez izglednih prilika.

86. minut   Sada je Pobolić mogao da bude junak utakmice. Kontranapad Radničkog, dva igrača “belih” sami, Pobolić iz dobre pozicije prebacuje prazan gol!!!

88. minut Loše postavljena ofsajd zamka domaćih, Piroćanci ne koriste poklon.

89. minut Poslednjih pet minuta pripadaju gostima, koji su fizički spremniji. Domaći su pali. Idelana šansa ponovo, Ilić. Radnički je propustio priliku da nokautira Trsteničane.

 93. minut KRAJ! Radnički je startovao pobedom. Beli su sveukupno delovali kvalitetnije, sigurnije, imali nekoliko prilika iz kojih je teško bilo promašiti.

Prva pobeda ovog proleća značiće mnogo za pirotski tim. Ekipa Marka Vidojevića je ovom pobedom na vrućem terenu u Trsteniku poslala poruku Srbiji da je krenula u osvajanje titule.

“Beli” su sremni za to!

Naš saradnik Miroslav Djordjević, Agencija MDJ Video, neposredno posle utakmice razgovarao je specijalno za naš Portal sa Markom Vidojevićem. Vidno ljut zbog propuštenih prilika, Vidojević je, ipak, zaključio da je u ovakvim uslovima, protiv izuzetno motivisanog protivnika, najvažnija pobeda. Sve ostalo, ovaj tim sa nekoliko novih igrača, tek će raditi kako se očekuje.

Srpska liga Istok: Trstenik - Radnički Pirot 0:1

Radnički: Cvetanović, Vlajković, Mančić, Marković, Dojkić, Tolić, Pobulić, Petrov, Spasić, Stojković, Ćirković. Rezerve: Koković, Marković, Petrović, Stanković, Petković, Ilić, Tomović.

*Foto: Ivan Džunić i Miroslav Đorđević (video)


SFS Borac 0 : 1 Temnić 1924
Jagodina Tabane 0 : 0 Dunav
Rtanj 0 : 1 Moravac Orion
Trstenik PPT 0 : 1 Radnički (P)
OFK Sinđelić 2 : 1 Budućnost
Radan 2 : 1 Jedinstvo (P)
Jedinstvo (B) 2 : 0 Pukovac
Radnički (S) 1 : 2 GFK Dubočica
Car Konstantin 2 : 0 Zaplanjac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Temnić 1924 18 15 2 1 47
2 Radnički (P) 18 13 3 2 42
3 Car Konstantin 18 11 3 4 36
4 Moravac Orion 18 10 3 5 33
5 Jedinstvo (B) 18 10 1 7 31
6 Budućnost 18 9 3 6 30
7 Jagodina Tabane 18 8 6 4 30
8 OFK Sinđelić 18 8 3 7 27
9 Zaplanjac 18 7 6 5 27
10 Dunav 18 8 2 8 26
11 Trstenik PPT 18 6 6 6 24
12 GFK Dubočica 18 7 1 10 22
13 SFS Borac 18 6 3 9 21
14 Rtanj 18 5 2 11 17
15 Radnički (S) 18 4 4 10 16
16 Radan 18 3 2 13 11
17 Jedinstvo (P) 18 2 3 13 9
18 Pukovac 18 2 3 13 9