XS
SM
MD
LG

Jovica Rus: Titula je cilj

Kako je IHL šampionat odmicao tako su hokejaši Crvene zvezde igrali sve sigurnije i bolje. Brojke nikada ne lažu, a one kažu da su crveno-beli oklopnici u 28 utakmica ostvarili 25 pobeda i samo tri poraza.

Foto: hockeyserbia.com

Sakupili su 74 poena. Koliko su bili dominantni, najbolje govori podatak da drugoplasirana Slavija ima 28 bodova manje!

Rezultat za poštovanje, posebno kada se zna da je Zvezda na početku sezone ostala bez šestorice reprezentativaca.

Jovica Rus, trener Crvene zvezde, umeo je da pronađe dobitnu kombinaciju. Ponosan je na igrače što su igrali odlično tokom ligaškog dela, ali…

- Prava borba nam tek predstoji u plej-ofu! Mi se nikako ne zadovoljavamo postignutim, već želimo da budemo najbolji – naglasio je Rus.

Na pitanje da li je postignuti rezultat za njega iznenađenje, dileme nije imao:

– Nikako! Mi smo znali šta nas čeka, prihvatili smo izazov i idemo hrabro! Imamo četiri izuzetno dobre postave, veliki broj igrača u rotaciji i svi oni su maksimalno odgovorili na sve zadatke koje sam zadao. Međutim, euforije nema, čeka nas poslednja trećina u kojoj moramo da budemo najbolji. Ponosan sam na momke, prezadovoljan sam njihovim zalaganjem kako na treninzima tako i na utakmicama.

Skor od 25 pobeda i samo tri poraza govori o nadmoćnosti Crvene zvezde.

– Svaki od momaka je bio maksimalno angažovan i fokusiran da uspemo. Imamo odličan tim, ozbiljan pristup takmičenju, kvalitet i izuzetan timski duh, okosnica su našeg uspeha – istakao je Rus.

Strateg crveno-belih je jasan i kada je u pitanju cilj u plej-ofu.

– Želimo titulu! Činimo sve da ekipa bude spremna, dobro treniramo i radimo. Imamo dovoljno vremena da formu podignemo za stepen više. Igrači su svesni da ono pravo tek dolazi i uvereni su da mogu do samog kraja. Mi prvu utakmicu u plej-ofu igramo 2. marta u Pioniru, dok je revanš zakazan za 6. mart. Nakon toga ide polufinale i ako Bog da i finale!

Rus je želeo da pozove publiku da dođe u Pionir i bodri crveno-bele u zavšnici šampionata.

– Svi ti momci su potencijalni kandidati za Svetsko prvenstvo koje se u aprilu igra u Beogradu zato bih voleo da Pionir bude pun, da ljudi dođu i uživaju u dobrom hokeju. I igrači više vole da igraju pred punim tribinama, tada dobiju motiv više. Nadam se da podrška neće izostati. Tim ju je zaslužio – zaključio je Jovica Rus.

Izvor: hockeyserbia.com

 


28 .kolo IHL liga
Zagreb 5 : 4 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Slavija Junior
Triglav 4 : 1 Vojvodina
ECE Celje 3 : 6 Medveščak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Crvena zvezda 28 24 1 0 3 74
2 Triglav 28 16 0 3 9 51
3 Zagreb 28 13 2 3 10 46
4 Slavija Junior 28 12 4 2 10 46
5 ECE Celje 28 13 2 0 13 43
6 Medveščak 28 9 2 3 14 34
7 Mladost 28 7 2 5 14 30
8 Vojvodina 28 2 3 0 23 12