XS
SM
MD
LG

Rizman kup u nedelju otvara novu sezonu

Tradicionalnim sedmim Rizman kupom u nedelju 24. februara na FK BASK Areni na Carevoj Ćupriji (14.00) startuje nova sezona u srpskom ragbiju 13. Godišnja egzibiciona utakmica u čest legendarne velške ragbi liga porodice Rizman, ovoga puta donosi duel između selekcija Srbije do 21 i 23 godine starosti.

 

 

Najtalentovaniji srpski ragbisti međusobno će odmeriti snage kao odlična najava za Superkup Srbije koji će se igrati nedelju dana kasnije između trenutno dva najbolja domaća tima, Crvene zvezde i Partizana. Zvaničan start novog šampionata Srbije rezervisan je za drugi vikend marta.

 

- Ponosni smo na tradiciju koju smo uspeli da uspostavimo sa Rizman kupom. Doprinos Džona Rizmana, nekadašnjeg selektora Srbije, u razvoju našeg ragbija 13 je nemerljiv, dok se njegov pokojni otac Gas Rizman smatra jednom od najznačajnijih figura u istoriji ovog sporta. U nedelju ćemo okupiti naše najperspektivnije igrače i na najbolji način započeti novu takmičarsku godinu – izjavio je generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije.

 

 

U predigri ovogodišnjeg Rizman kupa snage će u prijateljskom duelu odmeriti Radnički Novi Beograd i crnogorska ekipa Južna Regija. Biće to odlična provera za gostiju iz komšiluka za učešće u regionalnoj Balkan Super Ligi.Biće to odlična provera za gostiju iz komšiluka za učešće u regionalnoj Balkan Super Ligi.