XS
SM
MD
LG

Odjeknuće "bomba" u srpskom futsalu!

Kako prenosi portal "futsalbalkan.com" u srpskom futsalu uskoro se očekuje prava "bomba".

Na osnovu dobijenih informacija KMF Srpska i FK Crvena zvezda postigli su sporazum o strateškom partnerstvu. Sporazum podrazumeva pomoć i saradnju koju će naš fudbalski klub pružiti ekipi KMF Srpska tokom prolećnog dela sezone u okviru Prve futsal lige Srbije, a po okončanju takmičarske sezone prelazi se na narednu fazu strateškog partnerstva.

Šta ovo konkretno znači kako za crveno-beli fudbalski klub tako i za beogradski klub malog fudbala može se utvrditi u saopštenju Upravnog odbora KMF Srpska:

- "Obaveštavamo Vas da je došlo do dogovora o strateškom partnerstvu između FK Crvena zvezda i KMF Srpska. Duži vremenski period postoji odlična saradnja kako sa ljudima u UO FK Crvena zvezda i SD Crvena zvezda tako i sa navijačima Crvene zvezde. Oni su nam mnogo puta izašli u susret i pomagali u funkcionisanju KMF Srpska.

Sarađujući, odgovorni iz FK Crvena zvezda su prepoznali dobru organizaciju, marljiv rad, požrtvovanost i posvećenost futsalu i sportu i podizanje saradnje na najviši nivo je samo logičan nastavak. Ulazak FK Crvena zvezda u sferu futsala predstavlja fenomenalnu stvar i za srpski i evropski futsal. Sigurno će pojavljivanje Crvene zvezde predstavljati magnet kako za nove igrače tako i za navijače koji će početi u većem broju da prate futsal utakmice. Futsal u Srbiji će zasigurno dobiti jedan novi zamajac i na nama je da to iskoristimo i podignemo ligu i igrače na veći nivo od kojih će i reprezentacija u budućnosti imati koristi." 

Po završetku tekuće takmiarske sezone definisaće se ciljevi kluba. S`obzirom da klub veličine i renomea Crvene zvezde uvek teži najvećim dometima cilj je da se u narednom periodu dođe do šampionske titule i plasmana u Futsal ligu šampiona. Istovremeno, klub će formirati i mlađe kategorije što je veliki problem u Srbiji jer je mali broj klubova sa organizovanim mlađim kategorijama. Klub će se pored ispunjenja ciljeva prvog tima bazirati i na rad sa najmlađim kategorijama iz kojih će moći da crpi igrače za seniorski tim.

KMF Srpska u aktuelnoj sezoni Prve futsal lige Srbije trenutno zauzima sedmu poziciju na tabeli. Imaju skor od pet pobeda i poraza i uz jedan remi sakupili su 16 bodova. Treba napomenuti da imaju meč manje odigran pošto je prošlonedeljni susret sa niškim Kalčom otkazan, a sa eventualni osvajanjem bodova na tom susretu vinuli bi se u gornji dom srpskog futsala. Naredni susret KMF Srpska igra u subotu 16. februara kada na Novi Beograd dolazi ekipa KMF Novi Pazar.

Ovo je bez sumnje početak nečeg velikog kako za srpski, tako i za evropski i svetski futsal sport jer je Crvena zvezda veliko ime širom sveta.


22 .kolo Prva Futsal liga
Jastrebac 5 : 4 Ivanjica
Vinter sport 5 : 0 RB
Vranje 5 : 3 FON
Smederevo 1 : 15 Ekonomac
Srpska 3 : 3 Nova Pazova
Novi Pazar 4 : 1 Kalča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 22 20 0 2 60
2 Nova Pazova 22 15 1 6 46
3 Novi Pazar 22 12 2 8 38
4 FON 22 12 1 9 37
5 Srpska 22 9 6 7 33
6 Vinter sport 22 10 3 9 33
7 Kalča 22 10 1 11 31
8 Jastrebac 22 8 6 8 30
9 Vranje 22 9 1 12 28
10 Ivanjica 22 8 2 12 26
11 RB 22 6 0 16 18
12 Smederevo (-1) 22 0 3 19 2