XS
SM
MD
LG

Dozet za SportDC: Igokea je moj klub a ABA ligu osvaja Zvezda

U karijeri je igrao za oba ''vječita'' kluba. Igrao je sa dosta uspjeha i u inostranstvu a karijeru je završio u dresu Igokee. Njegovo ime je Milan Dozet a on je izdvojio vrijeme da govori o svojim počecima ali i o cijeloj karijeri.

Milan Dozet karijeru je počeo u redovima Partizana. Dozet je u Partizanu bio od 1996. do 1998. godine.

''To je bio najljepši dio odrastanja. Treninzi iz ljubavi.Tu su bili i snovi o dresu prvog tima ali bilo je i veliko drugarstvo među nama. Trener Aca Janjić bio je čovjek koji je svoju ljubav prema košarci uspio da pretoči u naše živote. A onda polako dođe vrijeme kada trener prvog tima krene dolaziti na utakmice i tu prestaje igranje iz ljubavi a počinje posao'', kaže Dozet.

Kasnije je igrao za Slogu i Zemun a 2001. godine došao je u redove Crvene Zvezde. Bio je dio generacije Zvezde koja je igrala polufinale ABA lige 2003. i nesrećno izgubila od Zadra. Te sezone su između ostalih slavili i Makabi u Tel Avivu.

''Iz perioda u Zvezdi, posebno pamtim neke stvari. Pun Pionir. Pobjeda u Derbiju kada smo bili autsajderi. Srušili smo Makabi u Tel Avivu. Jako lijep period. Jaki treninzi i jaka osjećanja. Još uvijek čuvam dres u ormanu iz tog perioda'', ističe Dozet

Dozet je kasnije igrao i u inostranstvu a najviše je igrao u Grčkoj, gdje je igrao za Panelinios i Promiteas.

''U Atinu sam stigao iz Kijeva. Promjena klime i ritma života. Kod braće Grka sve je u fazonu lako ćemo. Jedan trening dnevno smo imali. Prvi put u karijeri sam imao višak slobodnog vremena. Grčka liga je bila dosta jaka u to vrijeme. Kad sam bio u Paneliniosu, igrali smo ULEB Kup i bili smo u grupi sa Zvezdom recimo. Bila je baš jaka Grčka košarka tih godina. Reprezentacija je pravila sjajne rezultate a Pao je bio odličan u Evroligi.''

Dozet je poslednje četiri sezone proveo u dresu Igokee. BIo je dio jedne sjajne generacije Igokee koja je napravila istorijske rezultate.

''Igokea je neka porodična i prijateljska priča i ja je osjećam svojim klubom. Bio sam dio potcijenjene generacije koja je pokazala da dlbra ekipa i dobra atmosera mogu cijele sezone da pobjeđuju skuplje i bolje pojedince. Ostaje žal za Evroligom jer nam je ona obećana od ljudi koji su tada vodili ABA ligu. Bili su sa nama na proslavi kada smo potvrdili prvo mjesto a to je ono što najviše boli. Dali smo sve od sebe ali smo izgubili na ''terenu'' koji nam je bio nepoznat'', kaže Dozet.

Bivši kapiten Igokee i dan danas ima odlične odnose sa ljudima iz Igokee i i dalje prati svoj bivši klub.

''Igose pratim redovno. Takođe, redovno se čujem i sa igračima i trenerima kao i upravom. Nadam se da će se u godinama koje dolaze, pojaviti generacija koja će nadmašiti rezultate koje je ostvarila naša generacija.''

Budući da se bliži kraj sezone i da nas očekuje možda i najdramatičniji plej of ikada, iskoristili smo priliku da pitamo Milana Dozeta ko po njemu osvaja titulu.

''Ovo će biti totalno navijački. ABA ligu osvaja ekipa Crvene Zvezde. Ako budu tempirali formu kako treba, nadam se da će vratiti Evroligu u naš grad. A onda ćeo ponovo puniti Arenu'', poručio je za kraj Dozet.
 

Foto: ABA liga