XS
SM
MD
LG

Partizan pregazio Vukove

Košarkaši Partizana napravili su krupan korak ka plasmanu u plej-of ABA lige, jer su u derbiju 18. kola pregazili Cibonu u Zagrebu sa 83:59.

Crno-beli su ovaj duel dočekali posle eliminacije iz Evrope, a posao im je u Zagrebu bio znatno otežan zbog izostanka Radeta Zagorca, koji zbog povrede nije mogao da igra u "balkanskom klasiku".

Međutim, izabranici Andree Trinkijerija nisu dozvolili da ih to sputa, već su od starta zaigrali angažovano i disciplinovano i ta igra ih je vodila do konačne pobede.

Crno-beli su u prvoj deonici već posle dva minuta stekli osam poena prednosti, ali je Cibona uspela da se vrati, pa je gotovo do kraja poluvremena viđena rezultatska drama. Međutim, u poslednjim trenucima druge četvrtine Partizan je napravio seriju od 10:0 i, ispostavilo se na kraju, stekao presudnu prednost.

U trećoj i četvrtoj četvrtini je došlo do potpune eksplozije crno-belih, kada su se potpuno razigrali Đorđe Gagić i Markus Pejdž, za koje domaći nisu imali nikakvu odbranu. Konstantno su podizali prednost, u četvrtoj četvrtini su imali i plus 21, pa su mirno priveli meč kraju i slavili sa čak 25 poena razlike.

Na taj način su se zadržali u vrhu ABA lige, imaju 12 pobeda, dve više od petoplasirane Mege, pa je jasno da je napravljen krupan korak za plasman u plej-of. Priliku da dodatno poprave saldo i eventualno skoče na treće mesto imaće u narednom kolu, u kom će dočekati Budućnost.

CIBONA - PARTIZAN 59:83 (16:20, 16:21, 14:22, 13:20)

Dvorana: Košarkaški centar "Dražen Petrović". Gledalaca: oko 3.000. Sudije: Matej Boltauzer, Milija Vojinović, Vladan Šundić.

Cibona: Bilinovac 2, M. Ljubičić 18, Rogić 10, Marić 2, Bundović 5, Gilbert, Novačić 2, Prkačin, Rozić 5, K. Ljubičić 4, Pilepić, Markota 11.

Partizan: N. Janković 9, Pejdž 12, Si 5, Marinković 3, Gegić 3, Veličković 4, Pecarski 1, Renfro 4, S. Janković 5, Lendejl 12, Gagić 16, Nikolić 9.