XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja radno obeležili Božić

Većina je Božić obeležila paradno, a vaterpolisti Bečeja i radno. Porodično su bili na ručku, a u večernjim satima su skočili u vodu bazena pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise i počeli pripreme za nastavak prvenstvne trke.

Dogovor trenera Gorana Krstonošića i vaterpolista Bečeja pred ulazak u vodu

- Božić je porodični praznik, a kako smo i mi sportska porodica logično je bilo da se okupimo i radno ga obeležimo. Kažu valja na Božić započeti novi posao. Evo, uradili smo to i planiramo narednih dana vrlo ozbiljno da radimo, kako bismo spremno dočekali okršaj sa beogradskim TAŽ-om 26. januara. Za nas je ta utakmica prekretnica. Pobedimo li, imamo teoretske šanse da se uključimo u borbu za prva tri mesta, koja vode u Super ligu. U protivnom, na samom početku nastavka prvenstvene trke znaćemo epilog aktuelne sezone, jasan je trener vaterpolista Bečeja Goran Krstonošić.

Tronedeljna pauza je učinila svoje, pa su se svi zaželeli vode i došli na prvi trening.Sada je najvažnije da igrače mimoiđu prehlade, jer svako iskakanje iz trenažnog procesa ostavlja traga. Predstojeći okršaj 26. januara je, ustvari, poslednje kolo prvog dela prvenstva, a onda se u kontinuitetu svakog vikenda igraju utakmice do 16. marta.

U najpovoljnijem položaju je Stari grad, koji je u dosadašnjih šest utakmica uknjižio 16 bodova, drugi je Zemun sa 13, a treći TAŠ sa 12, koliko ima i četvrtoplasirani Beograd. Banjica je sa 7 bodova peta, a Bečej na šestom mestu ima isto toliko bodova. Obrenovački TENT sa četiri i novosadski Dunav bez bodova su se jedini oprostili od ideje da bi mogli da nastave sezonu u superligaškoj konkurenciji.

- U slučaju da pobedimo TAŠ, naredne dve utakmice igramo sa TENT-om i Dunavom i eto prilike da uhvatimo priključak sa ostalima iz vrha tabele. Ali, o tom, potom. Najvažnije je da se dobro pripremimo i fizički i psihički za „ajkule“ sa Taša, a onda ćemo zaveslaj po zaveslaj nastaviti trku za što veći broj bodova, zaključuje trener Goran Krstonošić.

Dvadesetak mladića vredno radi i nadaju se da mogu ispraviti neke neshvatljive greške iz dosadašnje trke. Bude li tako, ima osnova da za nadu. U protivnom, odmah valja krenuti u formiranje nove selekcije sastavljene od mlađih igrača i sa njima za sezonu ili dve pokušati ostvariti zacrtano.


14 .kolo Prva A liga
Banjica 11 : 11 Stari Grad
TENT 6 : 14 Beograd
Dunav 3 : 9 Zemun
Taš 10 : 7 Bečej
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 14 12 1 1 37
2 Stari Grad 14 11 2 1 35
3 Beograd 14 8 0 6 24
4 Bečej 14 7 0 7 21
5 Taš 14 7 0 7 21
6 Banjica 14 5 2 7 17
7 Dunav 14 2 0 12 6
8 TENT 14 1 1 12 4