XS
SM
MD
LG

Nole kreće od kvalifikanta

Prvi teniser svijeta Novak Đoković će u prvom kolu Australijan opena igrati protiv, još uvijek nepoznatog, kvalifikanta.

Đoković će svog protivnika dobiti nakon što se završe kvalifikacije, u petak ujutru.

U drugom kolu najbolji teniser svijeta može da se sastane sa boljim iz duela između Francuza Žo-Vilfrida Conge i Slovaka Martina Kližana, dok ga poslije toga najvjerovantije očekuje duel sa Denisom Šapovalovim.

Ako sve prođe po planu, Novak bi u osmini finala trebalo da igra protiv Davida Gofana ili Danila Medvedeva, dok bi četvrtfinalu trebalo da se sastane sa Keijem Nišikorijem.

U polufinalu bi mogao da bude viđen pravi spektakl – ukoliko ne naprave kiks, u toj fazi turnira sastaće se finalisti londonskog Završnog mastersa Đoković i Aleksander Zverev. Nijemac će na putu do polufinala najveći izazov imati protiv Dominika Tima.

Novak neće moći da igra sa drugim i trećim teniserima sveta, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, sve do finalnog meča Australijan opena.

Dušan Lajović će imati nešto lakši zadatak pošto je njegov protivnik u prvoj rundi Pablo Kuevas, urugvajski teniser koji se već duže vrijeme nalazi u jako lošoj formi.

Laslo Đere je imao sreće, pošto je kao neko ko nije nosilac u prvoj rundi dobio Rusa Jevgenija Donskoja, trenutno 95. tenisera na planeti, dok će Filip Krajinović imati teži zadatak u vidu italijanskog tenisera dobro poznatog srpskoj javnosti, Marka Čekinata.

Od srpskih tenisera u glavnom žrebu može da se nađe samo još Miomir Kecmanović, koji je trenutno u finalu kvalifikacija.