XS
SM
MD
LG

Igokea u Podgorici

Ovog vikenda na programu je 14. kolo ABA lige. Jedan od najzanimljivijih mečeva igra se u Podgorici, gdje Budućnost dočekuje Igokeu.

Igokea putuje u Podgoricu, gdje nikada nije ostvarila pobjedu. Dolaskom Dragana Nikolića, bar ako je suditi po prvom meču, Igokea će biti čvršća defanzivno. Ostvarili su pobjedu protiv Cibone i sada koliko toliko mirno mogu ući u ovaj meč. Sa druge strane, kod Budućnosti je ''veselo'' bilo u poslednje vrijeme. Promjene igrača svako malo. Mnogo dolazaka i odlazaka a sve je kulminiralo smjenom Aleksandra Džikića. Sada je tu Jasmin Repeša. Vidjećemo kako će to izgldati ali djeluje da Budućnost gubi konce.

Što se tiče samog duela, veoma važno ko će se nametnuti pod košem. Budućnost je tu dosta dobila dolaskom Bitadzea i sada je mnogo čvršća a dobar posao može odraditi i Barović. Vidjećemo koliko će Vilijams biti spreman da pomogne Igokei a tu je i Rikić koji je uvijek motivisan protiv Budućnosti. Ono što je zanimljivo jeste da i jedni i drugi igraju sa niskim petorkama. Budućnost tako igra sa Danilom Nikoliće i Erlom Klarkom a Igokea sa Lešićem i Zubčić a sa niskom petorkom Budućnost je dobila Igokeu u Super Kupu iako je Igokea većim dijelom meča vodila.

Što se tiče šuterskog potencijala, tu je definitivno u prednosti Budućnost. Oni tradicionalno sjajno šutiraju protiv Igokee. Posebno je motivisan Suad Šehović. Naravno tu su i ''jača'' oružja poput Gordića i Edvina Džeksona. Noris Kol daje novu dimenziju Budućnosti. Nije toliko opasan u šutu za tri ali zato sjajno gađa sa poludistance. Igokea zna loše braniti kornere i zato ih Šehović često zna ''natrpati''. Sada je još jedan takav igrač u rosteru. Bel je cijelu karijeru neko ko sjajno pogađa te šuteve.

Igokea ima potencijala u vanjskoj liniji ali i iskustva. Međuti, Igokea nema konstantnost. Anđušić i Lafajet su sjajno počeli avanturu u Igokei ali zato su poslije sve lošiji i lošiji. Radivojević se polako budi, Adamović igra dobro a uvijek dobru energiju daje i mladi Ilić.

Kad se sve sabere i oduzme, Budućnost je favorit u ovom susretu. Igokea će morati da uspori maksimalno ritam i da igra na manji broj poena. Takav meč je teren gdje bi oni mogli dobiti Budućnost. Šuterski se ne mogu takmičiti sa Budućnosti i zato ako bude meč na veći broj poena, domaći su u dobroj poziciji. Igokea će se morati nametnuti pod košem. Potrebno je što više neutralisati Bitadzea a naravno i da se skakački nametnu. Moraju smanjiti i broj izgubljenih lopti na minimum. Jedino tako mogu ući u igru do kraja i boriti se za pobjedu.

Da li će Igokea doći do istorijske pobjede u ''Morači'', saznaćemo u nedelju od 17h.

Foto: Igokea Republika Srpska