XS
SM
MD
LG

Niški KK Trijumf postao filijala Partizana
Kako čitav jug Srbije nema u seniorskoj konkurenciji predstavnika, ne samo u regionalnim takmičenjima, već ni u Košarkaškoj ligi Srbije, niški Trijumf potražio je saradnju u prestonici. Klub koncentrisan mahom na rad sa mlađim kategorijama postao je filijala beogradskog Partizana i dodao ih uz naziv kluba.

Na ovaj način, crno-beli će, kažu, imati bolji uvid u mlađe kategorije; foto: JV/M.J.

Sporazum dva kluba podrazumevaće mečeve malih košarkaša dva tima, treneri će se razmenjivati, Nišlije odlaziti u Beograd na utakmice seniora Partizana, a crno-beli pratiti mlade talente Trijumfa.

Saradnja je uspostavljena prvenstveno zbog preporuke sponzora, priča izvršni direktor Partizana Mlađan Šilobad, a do ovog stepena došla je jer su ustanovili da se ideje i planovi dva tima poklapaju.

Naše ideje su da se baza tih mlađih kategorija proširi, da imamo uvid u što više dece u svim regionima. Niški region je jako interesantan za nas, tako da smo prepoznali Košarkaški klub Trijumf, da su oni baš ti sa kojima treba napraviti saradnju. Broj dece koji su dostigli do sada govori o toj nekoj njihovoj ozbiljnosti, rezultati u mlađim kategorijama, uslovi koji imaju - ispričao je Šilobad.

Naravno, jedan od ciljeva saradnje je i praćenje mladih talenata Trijumfa, rekao je osnivač i trener niškog kluba Dušan Zdravković, zarad eventualnog napredovanja do seniorskog tima Partizana. Kako čitav jug Srbije nema predstavnika ne samo u dve jadranske lige, već ni u prvom rangu domaćeg takmičenja, među košarkašima iz ovog dela Srbije postavlja se pitanje gde otići.

Godinama, možda i decenijama unazad se postavlja pitanje na ovim tertorijama, deca koja imaju neku perspektivu, koja mogu da se bave košarkom, gde će oni dalje. Ovom sportskom saradnjom te neke dileme smo otklonili. Deca su apsolutno oduševljena, prvo im je najinteresantnije što će imati te utakmice sa vršnjacima, a kasnije i napredak dalje - priča Zdravković.

Inače, Trijumf je osnovan 2012. godine i poslednjih pet godina nastupao je u svim ligama za mlađe. Počev od ove sezone imaju i seniorski tim. Ipak, rezultati nisu u pravom planu, kažu, već je akcenat stavljen na kvalitetan rad i razvoj mlađih kategorija.


16 .kolo ABA liga
Krka : Igokea
Crvena zvezda MTS : FMP
Budućnost VOLI : Cedevita
Cibona : Petrol Olimpija
Mega Bemax : Mornar
Zadar : Partizan NIS
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Crvena zvezda MTS 15 15 0 30
2 Cedevita 15 11 4 26
3 Budućnost VOLI 15 10 5 25
4 Partizan NIS 15 9 6 24
5 Mega Bemax 15 8 7 23
6 FMP 15 6 9 21
7 Mornar 15 6 9 21
8 Cibona 15 6 9 21
9 Petrol Olimpija 15 5 10 20
10 Zadar 15 5 10 20
11 Igokea 15 5 10 20
12 Krka 15 4 11 19