XS
SM
MD
LG

Vladimir Paskul 16 godina nosi dres Pobede

Fudbaleri Pobede iz Samoša takmiče se u Drugoj Južnobanatskoj ligi, a prvi deo završili su u donjem delu tabele, mada su po prikazanim igrama mogli koji stepenik više na tabeli. Dugogodišnji predsednik kluba Dragan Pivarski zajedno sa trenerima Vladicom Vukojevom i Aleksandrom Tominom čini sve da fudbalski klub iz malog Južnobanatskog mesta Samoša funksioniše na najbolji način. Pored seniorskog tima u klubu treniraju i mlađe selekcije koji bi u skorijoj budućnosti trebalo da budu nosioci igre fudbalskog kluba Pobede. U jesenjem delu sezone svojim dobrim igrama i golovima obeležio je iskusni vezista Vladimir Paskul (34 god.) koji je kao pionir počeo da trenira u Pobedi i ostao do današnjeg dana u svom klubu i kaže:

- Punih 16 godina sam u klubu i malo sam mečeva propustio tokom svoje dosadašnje karijere. Bilo je ponuda da igram za druge klubove i jedino sam samo godinu dana proveo u Dobrici i brzo sam se vratio u svoju Pobedu. Najvažnije je da me zdravlje posluži i igraču dok god budem mogao da dajem svoj maksimalan učinak na terenu.

Vladimir Paskul

Svojim odnosom i borbenošću na terenu nekoliko puta ste bili najbolji u svom timu.

- Ove jeseni morali smo bolje rezultatski da prođemo, ali nekoliko mečeva smo nesrećno izgubili i to nas je koštalo boljeg plasmana. Kao najstariji u timu želim da svojim iskustvom ovim mladim momcima pomognem igrom i savetima na terenu da budu bolji i uspešniji. Godi mi pohvale od saigrača i publike i moram da istaknem da je naš zajednički cilj je da za nekoliko sezona pokušamo da ostvarimo ulazak u viši rang - kaže Paskul.

Često te pretnja protivničkoj odbrani zbog dobrog igranja glavom.

- U svojoj dugogodinjoj karijeri postigao sam dosta lepih golova i na prekidima sam stalno u šesnaestercu protivnika. Moji golovi su plod igre celog tima i kada smo zajedno na treningu vežbamo i to nam je prolazilo na nekim utakmicama i neka tako bude i u nastavku prvenstva - kaže Paskul.

Zbog svoje visine pored fudbala od 2006. uspešno trenirate i igrate košarku za klub Omladinac iz Ilandže.

- Tako je kad sam slobodan bavim se i volim košarku, tako da uporedo stižem da igram za komšije iz Ilanđe. Kada se utakmice fudbala i košarke ne poklapaju u terminima odigram za oba kluba. Često se dešavalo da sa fudbalske utakmice odmah odem da pomognem svojim košarkašima. Ne paadju mi teško treninzi, ali zbog obaveza u firmi Feromont u Pančevu često ne stignem da odem na treninge i pored toga odradim samostalno trening da bih bio spreman za napore tokom vikenda.

Na odmoru ste do polovine februara.

- Svi u klubu smo amateri koji igramo iz ljubavi prema klubu i mestu. Zahvaljujući takvom odnosu atmosfera u klubu je uvek bila i niko nema nekih zahteva Za mene nema odmora aktivan sam i tokom nedelje nekoliko puta nedeljno igram basket i mali fudbal tako da ću spremno dočekati start priprema. Uprava kluba na čelu sa predsednikom Pivarskim čini sve da imamo bolji tim na proleće i verujem da će tako i biti - završio je Paskul. 


Polet 4 : 0 Pobeda
Unirea 6 : 1 Vojlovica 2018
Tempo 0 : 2 Mundial
Glogonj 0 : 1 Omladinac 1927
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Polet 16 13 2 1 41
2 Slavia 16 12 3 1 39
3 Unirea 16 10 2 4 32
4 Mundial 16 10 0 6 30
5 Glogonj 16 7 2 7 23
6 Omladinac 1927 (-1) 16 4 3 9 14
7 Vojlovica 2018 (-1) 16 2 4 10 9
8 Tempo 16 3 0 13 9
9 Pobeda 16 1 4 11 7