XS
SM
MD
LG

Igokea u Zadru

Ovog vikenda na programu je 11. kolo regionalne ABA lige. Košarkaši Igokee idu u goste a protivnik će im biti Zadar.

Ekipa Žarka Milakovića u ovaj meč ulazi nakon poraza i prilično blijede igre protiv Partizana. Generalno, Igokea igra veoma loše defanzivno cijele sezone a kada stane napad, imaju problema. Tako je bilo protiv Partizana i zato su izgubili. Zadar je takođe poražen u prošlom kolu ali na gostovanju Zvezdi teško i da su mogli očekivati pobjedu. I oni, kao i Igokea, igraju loše u defanzivi i zato je ovo meč sa dosta poena u najavi.

Igokea ima prednost pod košem. Vilijams igra sve bolje i bolje, Lešić je konstantan a Zubčić je u blagom padu forme. Zadar tu ima svojih aduta. Dosta su im značili dolasci Madžeritija i Dašića tokom sezone a tu je i Domagoj Vuković, koji tradicionalno dobro igra protiv Igokee. Biće zanimljivo vidjeti i koliku će minutažu imati Robert Rikić, koji je u prošlosti imao sjajnih mečeva protiv Zadra.

I u vanjskoj liniji Igokea ima više oružja. Mada, vidjelo se protiv Partizana da Igokeini bekovi mogu imati problema kada nisu raspoloženi. Svakako da se najviše očekuje od iskusnih Lafajeta i Anđušića kao i Adamovića, koji je odigrao sjajno protiv Partizana. Zadar ima jednu prednost na krilu. Luka Božić igra maestralno a Igokea nema napadačko oružje kojem bi parirala na krilu. Zato je izuzetno važno za uspjeh Igokee da Milošević na pravi način zaustavi Božića u direktnom duelu,jer je Milošević najbolji defanzivac u Igokei.

Sve u svemu očekuje nas sigurno zanimljiv meč. Igokea ima pobjedu više od Zadra pa je sa te strane ovo izuzetno bitan duel. Igokea je u prošlosti znala pobijediti u Zadru a isto će pokušati uraditi i u petak od 20h.

Foto: Igokea Republika Srpska