XS
SM
MD
LG

ABA u19: Igokea na završnom turniru

Juniori Igokee plasirali su se na završni turnir juniorske ABA lige. U odlučujućem meču za plasman na F4, Igokea je dobila Megu nakon velike borbe sa 87-85.

Igokea je dobro otvorila susret. Ilić je bio fenomenalan na startu susreta i poveli su sa sedamr azlike. Mega se do kraja prvog perioda vratila ali je Igokea imala minimalnu prednost. Tokom cijelog drugog perioda Igokea je održavala vodstvo. Mega je bila uporna i nije se predavala. Trojkom Luke Cerovine, Mega na odmor odlazi sa vodstvom 41-40.

I u nastavku je viđena velika borba. Igokea je napravila seriju i došla do pet poena prednosti. Međutim, Mega je uzvratila svojom serijom i ponovo su poveli. Ipak, Igokea je nakon 3/4 vodila 61-60. Serijom Njegovanovića Igokea je došla do +7 na početku poslednjeg perioda. Međutim, Mega se nije predavala. Napravili su veliku seriju i došli do vodstva 85-78. Tada je djelovalo da je sve gotovo. Međutm, Igokea je napravila seriju 9-0 i došla do pobjede i plasmana na završni turnir juniorske ABA lige.

Igokeu je do pobjede predvodio Dalibor Ilić sa 37 poena i 18 skokova a Njegovanović dodao 20. Cerovina je predvodio Megu sa 35 poena dok je Langović imao 25 poena i 13 skokova.

Foto: ABA liga