XS
SM
MD
LG

Slavija bi Jankovića, Stanić???

Najvili smo da će ‘’metla’’ raditi u ekipi Slavije, po završetku prvog dela šampionata.Prvenstvo je završeno, a promene bi mogle da krenu već danas. Upravni odbor tima iz Istočnog Sarajeva okupiće se nakon tromesečne pauze. Sasatnaka nije bilo  zbog obaveza predsednika kluba i načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiše Ćosića.

Biće ovo sigurno izuzetno važan i koristan sastanak, jer situacija u Slaviji nije ni malo ružičasta. Ekipa se nalazi na sedmom mestu. Poznato je da sledi smanjenje Prve lige Republike Srpske i lako se može desiti da čak pet klubova izgubi prvoligaški status. Slavije je trenutno samo stepenicu iznad provalije, pa se od Upravnog odbora očekuje mnogo.

Gotovo je sigurno da će doći do poromene na trenerskoj klupi. Mladi stručnjak Goran Simić čini se da je izvukao maksimum iz ovog tima. Često je on bio na vatrometini, potpuno sam, jer mnogo šta u Slaviji nije štimalo. On se nosio sa svim tim nedaća ma koliko je znao i mogao. Nemože se čovek oteti utisku da je Simić olako potrošen. Kada niko nije želeo na klupu, on je seo. Bilo mu je to vatreno krštenje. Simić  je sigurno jedan od pravih vojnika Slavije. Pružao je u njenon dresu maestralne partije, pa se uhvatio i trenerskog posla u izuteno turbulentnom i teškom vremenu. Ostaće Simić sigurno u Slaviji, ali će prema našim saznanjima preći u mlađe kategorije. Nema nikakve dileme da je on bez obzira na ovo iskustvo i trenerska budućnost Slavije. Poseduje B trenersku  licencu i očekuje ga sada edukacija za A.

Ko su  mogući naslednici Gorana Simića? Spominje se nekoliko trenerskih imena, ali prema našim preciznim informacijama, od pojedinaca bliskih Slaviji,  uprava bi najviše volele da na klupi vidi Igora Jankovića ili Momčila Stanića. Janković je jedno kratko vreme bio na čelu Tekstilca, ali se povukao, a kontakti sa Slavijom su već  usposta vljeni. Obavljena je prva runda razgovora, pa se očekuje nastavak.

Jedan deo klupskih rukovodilaca ne bi imao ništa protiv dolaska Momčila Stanića, na mesto šefa stručnog štaba. Njegov eventualni angažman mnogo je komplikovaniji od Jankovićevog. Stanić ima ugo vor sa Drinom iz Zvornika. Napravio je on u finišu šampionata pravi podvig i od tima kojeg su svi već videli u Drugoj ligi stvorio  ekipu koja se u potpu nosti vratila u trku za golim opstankom.

Pitanje koje se nameće samo po sebi je da li je Drina spremna da se odrekne usluga Momčila Stanića, ali ne zna se  i šta o svemu misli sam Stanić. Slavija sa njim još nije kontaktirala.

Jedini detalj u ovom momentu koji je na strani Slavije je činjenica da je Momčilo Stanić stanovnik Istočnog Sarajeva. Tu mu se nalazi porodica, a sve ostalo je  na strani Drine…

Šta će se dešavati saznaćemo već u naredna dva – tri dana, a možda već danas dobijemo i transfer listu. Slavija će se zahvaliti nekim igračima, omogućiti im da potraže novu sredinu, a umesto njih će morati dovesti bolje i kvalitetnije fudbaler, želi li i naredne godine biti u Prvoj ligi Republike Srpske.      

 


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17