XS
SM
MD
LG

U Šapcu podela bodova

Bez obzira što je šabačka Mačva danas uknjižila remi, na dvonedeljnu reprezentativnu pauzu, odlazi sa pozicijom u središnjem delu tabele i osvojenih 17 bodova.

Utakmica 16.kola Super lige Srbije sa ekipom Spartaka završena je bez golova. Šapčani su u prvom delu igre bili konkretniji, sa većim posedom lopte, u prilikama da zatresu protivnički gol su bili Gavrić, Milosavljević, Gigić, međutim na odmor se otišlo bez golova. I u nastavku sureta Mačva je imala veći posed lopte, ali nakon prekršaja štopera crveno-crnih, Igora Ristivojevića u 60.minutu domaći tim po odluci glavnog sudije Petra Pipera, ostaje sa igračem manje. Šapčani su I u nastavku stvarali šanse, ali bez previše rizika s obzirom da su bili oslabljeni, pa su u današnjem meču na obe strane mreže mirovale. Posmatrajući statistiku meča, gosti su u današnjem susretu zabeležili dva šuta u okvir gola, dok su Šapčani od ukupno 14, čak šest puta ozbiljno zapretili golu gostiju.

Na konferenciji za novinare šef struke ekipe Spartaka, Predrag Rogan je istakao da je za Spartak svaki bod zlata vredan posebno u ovom meču sa Mačvom koja je tokom prvog dela igre na njih vršila veliki pritisak.

“U samoj najavi utakmice smo rekli da znamo šta nas očekuje u Šapcu, obzirom da mi je dobro poznat ambijent I vruć teren ovde, očekivali smo ovakvu utakmicu. Za nas je svaki bod zlata vredan, pa I ovaj današnji koji smo uzeli u Šapcu, pogotovo posle onakvog prvog poluvremena gde moji momci nisu adekvatno odgovorili na onako agresivnu I čvrstu igru Mačve, bez obzira što smo imali taj zicer Šimure, gde smo možda mogli da sasvim neočekivano utakmicu uvedemo u neki drugi tok. Drugo poluvreme posle isključenja Ristivojevića maksimalno smo kontrolisali utakmicu, nismo iskoristili tri šanse dve Đenića I Nijanga, međutim smatram da je rezultat sasvim realan. Mačvi želim sve najbolje u nastavku prvenstva, mi se spremamo za još jedan paklen raspored nakon pauze I nadamo se da ćemo nakon još pet utakmica iz ove uslovno rečeno neke krize I da klub dovedemo u gornji deo tabele”, rekao je Rogan.

Šef stručnog štaba šabačke Mačve, Darko Tešović zadovoljan je osvojenim bodom, s obzirom na činjenicu da su ostali sa igračem manje, zbog čega su svesno smanjili pritisak na protivnika.

“Utakmica je protekla upravo onako kako smo je I zamislili. Prvo poluvreme je bilo onakvo kako treba da igra Mačva I ove brojne šanse se ponavljaju iz susreta u suret. Mi smo danas bili veoma svesni situacije  nismo iskoristili svoje vrlo realne šanse I naravno da u toj igri koja je bila vrlo agresivna, dinamična, provuče se I neka greška gde je Spartak imao jedan zicer ali smo na pravi način to sprečili. Međutim, nastavili smo I drugi deo igre kako treba, ali ta greška Ristivojevića koja se dešava, daleko od toga da njemu sad to neko zamera, jednostvano nismo smeli da idemo dalje, poučen iskustvom smatram da nije bilo potrebe da mi jurimo bilo šta. Mi smo svi želeli da pobedimo, međutim objektivna situacija je nalagala da je bod za nas vrlo bitan. Skupljamo bod, po bod, uzeli smo tri Voždovcu, danas smo uzeli bod, možda na sledećoj uzmemo tri ili bod, bitno je da ih dopisujemo I da se polako osiguramo u tom nekom delu tabele da nemamo presiju rezultata”, objašnjava Tešović.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Jovanović, Gigić, Gavrić, Ristivojević, Gemović (Marić 64.min), Lazarević (Obrovac 51.min) i Milosavljević (Marković 73.min). Žuti kartoni: Jovanović 49.min, Pejović 70. I Obrovac 90.min. Crveni karton: Igor Ristivojević u 60.min.

Spartak: Ostojić (g), Ćalasan (k), Šimura, Kerkez, Milošević (Inyang od 81.min), Glavčić, Denković, Dunđerski, Vukčević, Obradović (Đenić od 65.min), Čečarić. Žuti kartoni: Milošević 63.min, Čečarić 90.min I Ćalasan 90.min.

Dvonedeljna pauza u superligaškom prvenstvu kako ističe šef Šapčana, Darko Tešović biće odlična prilika da se poprave stvari koje nisu dobre za šta su veliku želju iskazali I sami igrači. Mačva će sa agresivnom I dinamičnom igrom iz prethodnih susreta nastaviti I na gostovanjima, a prvo je u narednom, 17.kolu sa ekipom Napretka u Kruševcu koje je po trenutnom rasporedu zakazano za 24. novembar.

pr Ana Acan


16 .kolo Superliga Srbije
Dinamo 0 : 3 Crvena zvezda
Proleter 1 : 2 Radnički (N)
OFK Bačka 1 : 0 Voždovac
Mačva 0 : 0 Spartak ŽK
Rad 0 : 2 Napredak
Zemun 0 : 3 Čukarički
Mladost 1 : 0 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 16 15 1 0 46
2 Radnički (N) 16 11 4 1 37
3 Partizan 16 9 6 1 33
4 Čukarički 16 9 5 2 32
5 Napredak 16 7 7 2 28
6 Mladost 16 7 4 5 25
7 Proleter 16 7 2 7 23
8 Vojvodina 16 6 3 7 21
9 Mačva 16 5 2 9 17
10 OFK Bačka 16 4 4 8 16
11 Voždovac 16 4 3 9 15
12 Rad 16 4 3 9 15
13 Radnik 16 4 3 9 15
14 Zemun 16 3 4 9 13
15 Spartak ŽK 16 2 6 8 12
16 Dinamo 16 2 1 13 7