XS
SM
MD
LG

Još jedna pobeda ekipe Dragoš u Okružnoj ligi Pirot

Na stadionu  Zadrugara u selu Krupac proteklog vikenda odigrana je prvenstvena fudbalska utakmica u okviru  predposlednjeg kola Okružne lige Pirot između ekipe Zadrugara i OFK Dragoš iz Pirota. Ekipa Zadrugara je do ovog kola je bila u donjem delu tabele dok je ekipa Dragoša bila u gornjem delu tabele.

Utakmica je počela bez nekoliko standarnih  igrača kod obeju ekipa. Kod ekipe Zadrugara u sastavu nije bio njihov najbolji igrač Miroslav Dzunić zbog obaveza na poslu, dok kod ekipe Dragoša  nije bilo standarnih igrača V.Petrović, M.Jovanović, M.Penčić, Đorđević.G, Petrovic Miroslav i golmana Dž.Mitić.

Utakmica je počela sa blagom nadmošću ekipe Dragoša, što se i očekivalo zbog položaja na tabeli ovih ekipa. Prva šansu u  7. minutu imao je igrač Dragoša  Stefan Petrović jedan od najboljih igrača u ovom timu, a možda i u ligi  (inače nekadašnji igrač  Radničkog iz Pirota, Jedinstva  i Jedinstva iz Bele Palanke) koji je dobio  loptu ispred kaznenog prostora, šutirao u vrata domaće ekipe ali je danas veoma dobri vratar domaće ekipe taj udarac odbranio. 

U 9. minutu isti igrač dobio je loptu ispred kaznenog prostora na njega su krenula nekoliko igrača domacih ali veštim driblinzima došao je  u kaznenom prostor  domaćih šutirao loptu u vrata domaćih i postigao pogodak. Ekipa Dragoša je povela rezultatom 1:0, a to je bio hladan tuš za domaćina pokraj veoma tople danas reke Nisave. Od tog trenutka ekipa Dragoša stvarala je svoje šanse iz kojih nije uspela da postigne pogodak. Igrao se 30. minut utakmice,lopta je došla u kaznenom prostoru gostujuće ekipe do igrača domaćih  Nikole Mitrovića, na njega je startovao igrač gostiju Mladenović.M na bezobziran način, a sudija utakmice Milan Krstić (nekada sudio Srpsku ligu Istok)  inače danas veoma dobar u svom suđenju  pokazao kako treba da se sudi i ispravno dosudio je kazneni udarac za domaću ekipu.

Igrač domaćih Marko Marković  šutirao je kazneni udarac i postigao pogodak iako je vratar gostiju Cvetković procenio stranu u koju je šutiran kazneni udarac, 1:1.  Odmah nakon postignutog pogodtka ekipa Dragoša povećala je rezultat na  2:1, a strelac tog pogodka bio je Miloš Petrović koji se dobro snašao u kaznenom prostoru domaće ekipe i postigao pogodak.

Ekipa Dragoša krenula je još silovitije prema vratima domace ekipe kako bi povećala rezultat utakmice, a šanse su stvarali Stanković, Petrović.S iz koje nisu uspeli da postignu pogodak. U 40. minutu, sudija utakmice dosudio je direktan sobodan udarac za domaću ekipu na dvadesetak metara od vrata gostiju, loptu je uzeo danas najbolji igrač Zadrugara Marković koji je prebacio loptu  preko živog zida gostujuće ekipe i smestio je iza vrata Cvetkovića, rezultat utakmice je poravnjan 2:2. Prvo poluvreme je završeno, a niko nije očekivao ovakav dobar otpor domaće ekipe.

Počelo je drugo poluvreme igrao se 56. minut, igrač gostiju Stanković dobio je loptu ispred kaznenog prostora domaće ekipe i šutirao u vrata domaćih, lopta je pogodila prečku koja je nakon toga  došla do igrača gostiju Mladenovića koji je šutirao vrata domaće ekipe  ali preko vrata. Igrao se 80. minut, od strane igrača gostiju Jončića upućena je lopta svom saigraču Petrović Stefanu koji je vestim driblingom prešao svog danas dobrog čuvara igrača domaćih Antića, šutirao u vrata i postigao pogodak,  3:2 za ekipu Dragoš. Samo što je lopta krenula sa centra igrač gostiju Mladenović uputio je  loptu prema zadnjoj liniji domaće obrane koja je došla do njegovog saigrača Stefana Sokolova koji je primio loptu i snažno šutirao u vrata domaćih i postigao pogodak,  4:2 za ekipu Dragoša, što je bio i  konačni rezultat utamice.

Utakmicu je bila dosta borbena sa željom za pobedom obeju ekipa, ali dosta teška za sudjenje zbog želje obeju ekipa za pobedom te zbog čestih startova kod obeju ekipa  dodeljeni su  ispravno čak devet žutih kartona kao i isključeni ispravno   igrač domaćih Nikola Petrović i igrač gostiju Vučić Tomislav zbog medjusobnog udaranja.

Gledalaca: 100. Pogoci: za domaću ekipu Marković u 30. minutu iz KU i 40. minut, za gostujuću ekipu Stefan Petrović u 9. i 80. minut, Miloš Petrović u 31. minut i  Stefan Sokolov u 81. minut. Opomenuti igrači: Živković u 47. minut, Mitrović u 32. minut, Marković  u 40. minut i Penčić u 40. minut za Zadrugar, Mladenović.M u 53. minut, Sokolov u 61. minut, Vlatković u 66. minut i Petrović.S u 85. minut za Dragoš. Isključeni igrači: kod domaće ekipe Nikola Petrović u 80. minut i kod gostiju Tomislav Vučić u 80. minut. Sudije: Krstić Milan 8,4, Stanković Branislav 8,4, Mijić Filip 8,4. Delegat: Stojadinović Ninoslav. Igrač utakmice: Petrović Stefan ( Dragoš ).

ZADRUGAR: Ćirić 8, Nikolić 7,5, Lilić 7, Marković. M 8, Penčić 8, Mitrović 7, Živković 7,Živković.I 7,5 ,Pejčić 7, Manić 7, Petrović.N 7. Trener: Madić Saša.  

DRAGOŠ: Cvetković-7, Vučić.T  9,  Vlatković 7, Dzunić  8, Mladenović.M 8, Jončić 8,5,   Petrović.M 8 , Stanković 7(od 90 m.Kostić.L-), Mladenović.Dal, Sokolov 8,5, Petrović.S-9,5 . Trener:Georgijev Zoran.


Senjak 1 : 3 Vladimir Durković
Borac 0 : 3 Gnjilan
Mladost 1 : 0 Spartak
Padež 1 : 2 Lužnica
Zadrugar 2 : 4 Dragoš
Sloga 1 : 3 Rajko Mitić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rajko Mitić 10 10 0 0 30
2 Senjak 10 7 1 2 22
3 Vladimir Durković 10 7 0 3 21
4 Dragoš 10 6 1 3 19
5 Lužnica 10 6 1 3 19
6 Mladost 10 4 1 5 13
7 Gnjilan 10 3 3 4 12
8 Padež 10 3 3 4 12
9 Spartak (-1) 10 2 2 6 7
10 Zadrugar (-1) 10 2 1 7 6
11 Sloga (-1) 10 1 3 6 5
12 Borac (-1) 10 0 2 8 1