XS
SM
MD
LG

Desetkovana Igokea gostuje kod Zvezde

Ovog vikenda na programu je četvrto kolo regionalne ABA lige. Pred košarkašima Igokee je izuzetno težak zadatak. Naime, ekipa Nenada Trajkovića gostuje kod neporažene Crvene zvezde.

Zvezda u ovaj meč ulazi sa ogromnim samopouzdanjem. Od starta priprema, odigrali su u svim takmičenjima 14 mečeva i imaju isto toliko pobjeda. igraju zaista lijepo i djeluju jako moćno. Tomić uporno poručuje da ekipa nije ni blizu maksimuma a ako dostignu taj njegov maksimum, vjerovatno im niko neće moći ni prići u ABA ligi. Što se tiče Igokee, ona u Beograd dolazi desetkovana. Kel i Gevin su dobili otkaz a Radivojević zbog povrede propušta ovaj meč. Igokea dolazi sa šest iskusnih i tri mlada igrača i trebaće im pravo sportsko čudo da uopšte budu ravnopravni sa Zvezdom.

Zvezda je najjača pod košem. Imaju tri sjajna centra. Cirbes ima iskustva, Odžo je fizički zaista moćan igrač a i Ristić daje sjajne minute. Međutim, defanzivno su znali dobiti dosta poena iz reketa. Takođe, Rikić je imao prošle sezone dobre partije protiv Odža pa tu Igokea ima neki razlog za optimizam. Igokei dosta zavisi od igre preko unutrašnje linije. Zubčić je najbolji igrač lige u dosadašnjem dijelu sezone, Lešić isto igra sjajno a Rikić još nije pokazao ono što može. Protiv Zvezde je odigrao sjajno u Beogradu prošle godine, mučio Odža u duelima protiv FMP-a pa je možda vrijeme i za njegovu dobru partiju. Sa druge strane, Muhamed Faje igra nevjerovatno na startu sezone i jedan je od najboljih igrača Zvezde. Sjajno širi igru i veoma je aktivan na skoku. Naravno, tu je i Perperoglu koji igra i četvorku. On može da gađa 0/10 iz igre ali kada treba nađe načina da pogodi na iskustvo.

Vanjska linija Zvezde je mnogo moćna. Reglend igra sjajno i to ne samo poenterski nego i asistira dosta. Bili Beron daje svoju dozu poena gotovo uvijek a doda se uvijek još neko i od domaćih igrača. Igokea će imati dosta problema u vanjskoj liniji. Dosta su tu desetkovani i opet će veliku minutažu imati Talić, koji je pokazao protiv Budućnosti da zaslužuje šansu. Takođe, vidjećemo može li konačno Domen Lorbek odigrati dobar meč jer je zaista loš na startu sezone.

Iz ugla Igokee, nerealno je da se očekuje pobjeda. Uspjeh je čak i neki poraz sa pristojnom razlikom. Međutim, ovu utakmicu Igokea može iskoristiti za neke druge stvari. Rotacija je zaista sužena pa Trajković može dati 15ak inuta Aljoši Jankoviću i Daliboru Iliću, dok će Talić sigurno igrati dosta. Mladim momcima dosta znači iskustvo igranja protiv velikana kao što je Zvezda. Takođe, Igokea treba probati razigrati Lorbeka i Rikića, koji su sporo ušli u sezonu. Ako se već gubi a realno je da Igokea izgubi, trebaju bar izvući neke dobre stvari iz ovog duela.

Duel između ova dva tima na programu je u subotu u 21h i sve osim sigurne pobjede Zvezde, biće iznenađenje.
 

Foto: Igokea Republika Srpska