XS
SM
MD
LG

Predstavljen stručni štab: Cilj je da svi zajedno vratimo reprezentaciju tamo gde joj je i mesto!

Na konferenciji za medije u prostorijama Rukometnog saveza Srbije u Novom Beogradu predstavljen je stručni štab muške reprezentacije Srbije na čelu sa selektorom Nenadom Peruničićem. Pored proslavljenog rukometaša, njega će činiti još jedan legendarni jugoslovenski reprezentativac, Nedeljko Jovanović, nekadašnji zlatni junior jugoslovenskog rukometa Dr. Ljubomir Pavlović, dok će ulogu savetnika i koordinatora reprezentativnih selekcija obavljati Ljubomir Obradović. Video analizom baviće se, kao i u ženskoj selekciji, Siniša Đukić.

Foto: RSS

- Nisam imao mnogo dilema vezane za ljude kojima verujem, koji će biti sa mnom kao deo stručnog štaba. Oni će biti moji punopravni saradnici, neću reći pomoćnici, to je možda teška reč, pomoćnik se vezuje za nekog ko deluje iz prikrajka. Želim sugestije, saradnju i zajednički rad, sve što imamo da iznesemo. Nedeljka Jovanovića sam imao u glavi i ranije, znam da nema mnogo godina od kada je postao trener da nešto može da sugeriše, i da je on jedno veliko svetsko ime. Bio je klasa za sebe. Ljubomir Pavlović je neko ko je elokventan, fakultetski obrazovan, angažovan na Fakultetu u Nišu u svim programa vezanim za sport. Ima širinu i želimo da da svoj doprinos sistemu koji ćemo praviti kroz planove i programe. Što se tiče Ljube Obradovića, neko ko ima sjajnu karijeru, ko je i nama bio autoritet, neko ko ima najveće ime u Srbiji, jedan od retkih koji bi prihvatio tu neku situaciju davanja saveta i sugestija. Nemam nikakvu dilemu da ću u svemu imati dobru komunikaciju sa najbližim saradnicima. Zajedno ćemo razgovarati, ali neke odluke će biti samo moje, kao što je ovaj sastav za ove dve utakmice sa Belgijom i Švajcarskom.

Ljubomir Obradović, obavljaće ulogu koordinatora i savetnika:

- Došlo je vreme da momci dobiju svoju šansu, Nenad i Neđa, kao i drugi momci poput Nenada Maksića u juniorskoj reprezentaciji. Smena generacije je nastupila u igračkom kadru. Najvažnije u svemu tome je da ne tražimo nemoguće, već da tražimo moguće. Vrlo je nezgodna stiuacija u svetskom rukometu, kalendar je pretrpan, malo je dana za rad. Vrlo su važne utakmice ispred nas, obavezujuće, koje moramo da pobedimo. Imamo nezgodnu grupu na Svetskom prvenstvu. Najvažnije je da su tri selekcije kvalifikovane za Svetska prvenstva. Malo je takvih zemalja. Moramo svi zajedno usput da pravimo reprezentaciju, da ne izostanemo sa EP, a da pokušamo da što bolje rezultate napravimo u ovim kvalifikacijama. Da im se pruži maksimalna šansa, idemo da im pomognemo. Oni će sa svoje strane dati svoj maksimum uz reprezentativce da na najbolji mogući način reprezentuju rukomet.

Nedeljko Jovanović imaće ulogu asistenta selektora:

- Pozdravljam sve ljude koji žele dobro srpskom rukometu i koji žele da se on podigne, da prevaziđe probleme. Zahvalio bi se Nenadu na poverenju koje mi je ukazao. Srećan sam i zadovoljan što ću imati priliku da se dokažem u radu sa seniorskom reprezentacijom. Perun je prava ličnost u ovom trenutku za budućnost srpskog rukometa. Ljubomir Obradović je dokazani trener i čovek. Zajedno možemo sa kvalitetnom energijom da doprinesemo da se muška selekcija što bolje prikaže i stepenik po stepenik uzdigne, a u jednom trenutku dođe u situaciju da se bori za medalju. Prava procena je da se ne treba opterećivati nekim lažnim očekivanjima da možemo u borbu za medalje. To svako intimno želi. Treba biti realan i znati da je došlo do ozbiljne smene generacija. Očekuje nas mukotrpan i kvalitetan rad, ne samo kod seniora, već i u stvaranju igrača koji će moći iz naše baze da se priključuju. mislim na juniore i kadete. To je jedan od akcenata našeg rada. Daćemo sve od sebe da do toga dođe na najbolji mogući način.

Medijima se obratio i Ljubomir Pavlović:

- Zahvalio bih se selektoru Peruničiću na ukazanom poverenju. Ovo je za mene velika čast i ogromna odgovornost da budem u ovom timu ljudi. Maksimalno ću se angažovati kako bi odgovorio na sve zahteve selektora Peruničića, RSS i cele rukometne javnosti.