XS
SM
MD
LG

Peta uzastopna pobeda pirotskog Radničkog!

Nekada su to bili derbi mečevi fudbalskih velikana sa juga. Mečevi ova dva tima uvek su obilovala dobrom igrom, neizvesnim rezultatom, uzbudjenjima. Dubočica je u proteklih nekoliko godina bila skoro “van fudbala”,  a pirotski tim se posle višegodišnje borbe , neravnopravne, domogao Prve lige, da bi na isti način ispao.

Dubočica se vraila i to je dobro za srpski fudbal, a Radnički je na putu povratka u prvoligaško društvo, što je, takodje, značajno.  Bez obzira na plasman Leskovčana, očekivala se neizvesna borba, jer poslovično, Leskovčani igraju izuzetno borbeno protiv Piroćanaca.

Pirotski fudbaleri imali su problem u putu. Na izlazu iz Niša prema Skoplju došlo je do kvara na autobusu. Rukovodstvo  Radničkog  pokušalo  je da zatraži pomoć od niškog Radničkog, OFK Niša i Saveza i dok su tražili rešenje naišao je autobus kosovskih registracija u kojem je bilo samo nekoliko putnika. Vozač j primio ekipu Radničkog i dovezao ih do ulaza u Leskovac , odakle su kombijem stigli na Stadion. Utakmica je zbog toga kasnila i počela oko 15,15 minuta.

Prvi utisak iz Leskovca igra se na neravnom terenu koji nije pokošen tako da je kretanje igrača otežano.  5. minut Igra na sredini terena. Nema prilika. U ekipi  Dubočice igraju  Selimović ponikao u Pirotu, kao i Bojan Stamenković i Branislav Marinković, koji su  nosili beli dres. 13. minut Posle dva udarca pirotskih fudbalera, kada je lopta završavala kraj gola, prvu priliku imao je Denis Ristov, ušao je 16 metara ali je odbrana domćih u poslednjem trenutku reagovala.

20. minut Još jedna akcija Piroćnaca, uz mnogo napora, s obzirom na uslove, lopta stalno bezi, šutirao je Jovanović, preko gola 25.minut  Gosti imaju terensku inicjativu, domaći retko ugrožavaju pirotskog golmana  Stamenkovića. Utisak prosutnih na Stadionu da je teško hodati, a kamo li igrati fudbal na ovako napuštenom terenu. Nema golova!

25. minut Sudija je  svirao “minut odmora”  zbog visoke temprature. 35. minut  Fudbaleri Radničkog i dalje igraju bolje, lopta je često njihovom posedu, ali su dodavanja neprecizna jer je teško da se igra. Prema utiscima, igra se izmedju dva šesnaesterca . Zbog prigovora Filip Tolić j dobio jedini žuti karton .  44. minut Iznenadna akcija domaćih, centaršut na drugu stativu i domaći fudbaler je iz blizine pogodio stativu! 46. minut Kraj prvog poluvremena.   Gosti su imali više od igre, domaći pogodili stativu. Marko Vidoje vić je poslao na zagrevanje Miloša Spasića.

 Dugo poluvreme počelo je jednom izmenom u pirotskom timu. Umesto “bonusa” Marjana Milinkovića u igri je Miloš Spasić.

49. minut Posle centaršuta stvorila se gužva pred golom  Radničkog. Neko od napadača je faulirao golmana Stamenkovića koji je ostao da leži na zemlji, a domaći su ubacili loptu u mrežu. Arbitar je svirao prekšaj nad golmanom. Bila je gužva oko sudije, ali se sve završilo  žutim kartonom za jednog od leskovačkih fudbalera. 54. minut Za razliku od prvog poluvremena, domaći su u nastavku krenuli borbenije, oštrije, tako da se na terenu razvila velika borba. Uostalom sve utakmice u Leskovcu bile su pune naboja. 59. minut. Kakva šansa. Žordi Jovanović šutira, lopta završava koji santimetar kraj gola. Sreća za domaće. 60. minut  Goooool Jordan Žordi Jovanović 0:1

Marko Vidojević je insistirao na poluvremenu na snažnom presingu na polovini domaćih.  Oduzeta je lopta na 20 metara, prihvatio je ponovo Žordi Jovanović i sa 16 metara smestio u donji ugao!!! Radnički konačno vodi!

65. minut Radnički nastavlja da napada. Zbog povrede Nemanje Miloševća u igru je ušao Uroš Tomović. Vidojević je promenio taktiku, igra 4- 4- 2, sa Stojkovićem i Tomovićem u špicu. Nova prilika , Bojan Dojkić  je šutirao, Piroćanci su već videli loptu u mreži, medjutim, pogodila je stativu! 73. minut Posle centaršuta,  Tomović je najbolje skočio i glavom šutirao, lopta je okrznula prečku!

75. minut  Domaći trener je na poluvremenu zamenio Selimovića,  u 75.mimutu igru je napustio Bojan Stamenković, ušao  je Nikola Djokić, veteran, takodje nekada igrač Radničkog . 80. minut “pirotski mister gol” je dobro čuvan, konačno našao se u prilici, šutirao je Stojković glavom, ali je lopta ponovo okrznula prečku i završila u gol autu. 83. minut Marko Vidojević povlači dobar potez. Umesto Stojkovića koji je tokom nedelje imao probleme sa zglobom, ušao je u igru izvanredni defanzivac i borac Davor Petrov.

Radnički i dalje ima inicijativu. Leskovčani su nemoćni. Ali, treba igrati do kraja! U svakom pozivu Deska Tošića strepimo kakvu ćemo informaciju dobiti. Za sada je sve dobro. Ostalo je još malo!

88. minut nova akcija ,,belih,, medjutim, Ristov i Tolić čuvaju lotu. Igraju mirno, čekaju kraj 93. minut Kraaaaj! Radnički je pobedio u leskovcu ! Izuzetno važna pobeda. Bravo za Marka Vidojevića i njgove fudbalere!

Radnički je pobedio. Serija je nastavljena. Ova nova atmosfera,  dolazak Marka Vidojevića kao da je blagotvorno delovao na pirotske fudblere. Forma je u usponu, igra je “napravljena” sigurnost, energija, vera u vrednosti postaju glavna snaga Markovog tima.

Pobeda protiv  Dubočice je od velikog značaja.  Definitvno, naš tim će nadalje u “koštac” sa vodećima , spreman da ih savlada.  Zaplanjac dolazi u nedelju. Ljubitelji fudbala vi ste na potezu. Marko Vidojević i njegovi fudbaleri su vam ovom pobedom poslali  najlepšu poruku.

 Vidimo se na Stadionu kraj Nišave ! Da zajedno nastavimo seriju!

 


Jedinstvo (P) 1 : 1 SFS Borac
Pukovac 0 : 3 Budućnost
GFK Dubočica 0 : 1 Radnički (P)
Zaplanjac 2 : 3 Moravac Orion
Car Konstantin 4 : 0 Dunav
Radnički (S) 0 : 3 Temnić 1924
Jedinstvo (B) 0 : 2 Jagodina Tabane
Radan 0 : 1 Rtanj
OFK Sinđelić 3 : 1 Trstenik PPT
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Temnić 1924 11 9 1 1 28
2 Radnički (P) 11 7 3 1 24
3 Moravac Orion 11 7 2 2 23
4 Budućnost 11 7 1 3 22
5 Zaplanjac 11 6 4 1 22
6 Jagodina Tabane 11 6 3 2 21
7 Car Konstantin 11 6 2 3 20
8 OFK Sinđelić 11 5 3 3 18
9 Trstenik PPT 11 4 4 3 16
10 Jedinstvo (B) 11 5 1 5 16
11 Rtanj 11 4 2 5 14
12 Radnički (S) 11 3 2 6 11
13 SFS Borac 11 3 2 6 11
14 Dunav 11 3 1 7 10
15 Jedinstvo (P) 11 2 2 7 8
16 GFK Dubočica 11 2 1 8 7
17 Radan 11 1 1 9 4
18 Pukovac 11 1 1 9 4