XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 sutra kod imenjaka iz Gradačca

Zvijezda 09 će sutra u osmini finala gostovati kod Zvijezde u Gradačacu.

Tako će se među svoje ponovo vratiti Ermin Huseibašić, koji je dres Zvijezde iz Gradačca nosio još u omladinskim kategorijama, a onda poslije boravka u Gradini, Sarajevu, Slobodi, Istri i Bratstvu stigao je na Banja Ilidžu, odakle je 2017. godine prešao u Zvijezdu 09.

- Svakako da se radujem utakmici pred svojom publikom. Očekujem jednu fer i korektnu igru sa obje strane. Sigurno da nama Kup nije prioritet jer smo nešto lošije startovali u prvenstvu. Nećemo olako shvatiti utakmicu i idemo da se nadigravamo. Ako ispadne da možemo postići povoljan rezultat i proći, zašto da ne iskoristimo. Mislim da će i šef Darko Nestorović malo kombinovati sastav, ali svakako da će svi pružiti svoj maksimum, ko god da izađe na teren. Pokušaćemo pobijediti jer bi nam pobjeda dobro došla zbog samopouzdanja i nastavka takmičenja u prvenstvu, rekao je za naš portal Ermin Huseinbašić.

Zvijezda 09 je jako loše ušla u sezonu Premijer lige, promijenjen je i trener, a Huseinbašić ističe da će im reprezentativna pauza dobro doći da se ekipa konsoliduje i dodatno uigra.

- Svakako da ne možemo biti zadovoljni dosadašnjim postignutim rezultatima, ali takav je fudbal i sve je moguće. Poslije subote i utakmice u Tuzli slijedi nam pauza, i svakako da će nam dobro doći da se dodatno pripremimo i što bolje uigramo za dalji tok prvenstva. Nadam se da ćemo se krenuti izdizati iz svega ovoga, početi pobjeđivati i sakupljati bodove koji su nam neophodni za opstanak u ligi.