XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Radnički 1923 traži iznenađenje u Šapcu

Fudbalere Radničkog 1923 u sredu, 26. septembra očekuje gostovanje ekipi Mačve u Šapcu, u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije. Kragujevčani u ovaj duel ulaze rasterećeni, a trener Tešović najavljuje kombinovani sastav.

Prošlo je osam godina od poslednjeg duela Kragujevčana i Šapčana. U međuvremenu, Mačva je postala stabilan superligaš, a prošle sezone ostvarila je i veliki uspeh plasmanom u polufinale Kupa Srbije, prethodno eliminisavši Crvenu zvezdu u četvrtfinalu. Nasuprot Šapčanima koji su se poslednjih godina kretali uzlaznom linijom, Radnički 1923 je nakon sunovrata i ispadanja u srpskoligaški rang takmičenja, tek nedavno počeo da se stabilizuje i etablira u prvoligaškom društvu.

Ekipa trenera Darka Tešovića ove sezone igra po sistemu toplo-hladno. Problemi sa povredama i neiskustvo mladih igrača Radničkog neminovno se odražavaju i na rezultate kragujevačkog tima. Čini se, pak, da najveći problem leži u neefikasnosti, budući da su Šumadinci u dosadašnjih osam kola Prve lige Srbije postigli svega pet golova.

Iza fudbalera Radničkog su dva uzastopna poraza protiv Sinđelića i Zlatibora, a ispred gostovanje Mačvi u Kupu Srbije, potom i Javoru u 9. kolu Prve lige Srbije. Na prvi pogled, izuzetno težak raspored utakmica, koji pruža malo prostora za izlaz iz blage rezultatske krize.

Ipak, trener Radničkog Darko Tešović je optimista.

– Vezali smo dva poraza i sada je ključno da se momci psihički vrate. Nije jednostavno „iščupati“ se iz ove situacije, ali pokušaćemo da kroz priču u svlačionici i rad na treninzima izađemo iz krize i ja sam ubeđen da ćemo u tome i uspeti. –  istakao je Tešović.

Darko Tešović ubeđen je da će njegova ekipa brzo uspeti da se „izvuče“ iz rezutlatske krize
(Foto: N. Kotlajić)

Duel sa Mačvom dolazi nakon poraza od Zlatibora na „Čika Dači“, u utakmici u kojoj je Radnički nakon odličnog starta „jeftino“ primio gol, što je u potpunosti okrenulo tok meča na vodenicu Čajetinaca. Da su izbegli poraz u ovom susretu, Kragujevčani bi sigurno u mnogo boljem raspoloženju dočekali okršaj sa Šapčanima u kupu.

– Da smo pobedili Zlatibor u petak, imali bismo odličnu utakmicu u Šapcu. Šta je, tu je, ne želimo da gledamo na ono što je iza nas. Analizarićemo propuste sa prethodnih utakmica i potrudićemo se da što spremnije dočekamo susret sa Mačvom. Gledaćemo da pobedimo, što da ne. Niko ne može da nam zabrani da se nadamo pobedi. – kategoričan je trener Radničkog, koji za gostovanje u Šapcu najavljuje određene promene u sastavu:

–  Sigurno će šansu dobiti neki momci koji do sada nisu igrali, da vidimo koliko su oni u stanju da pomognu Radničkom. Međutim, nećemo mnogo menjati. Cilj nam je da za utakmicu sa Javorom imamo kompletniju sliku o timu. – dodao je Tešović.

Utakmica između Mačve i Radničkog 1923 igra se u sredu, 26. septembra na Gradskom stadionu u Šapcu sa početkom u 18 časova . Podsećamo, ukoliko nakon 90 minuta rezultat bude nerešen, pristupiće se izvođenju jedanaesteraca.