XS
SM
MD
LG

Mačva u Kup takmičenju sutra dočekuje Radnički iz Kragujevca

Šabačka Mačva u okviru 1/16 finala Kupa Srbije sutra na svom terenu dočekuje ekipu Radničkog 1923 iz Kragujevca. Utakmica se igra od 18 časova. Na konferenciji za novinare očekivanja od sutrašnjeg meča izneli su šef stručnog štaba, Dragan Aničić, kapiten Filip Pejović i golman Dušan Puletić.

Aničić ističe da će sutra dočekati klub koji ima bogatu tradiciju kao što je to slučaj sa Mačvom.

„Radnički je klub koji ima dušu, tradiciju, iza koga stoje navijači. Dobro je što ne igramo u Kragujevcu, jer su pravi domaćinski teren. Doveli su jako dobrog i perspektivnog trenera Tešovića i mislim da će vrlo brzo za godinu-dve, ako budu imali strpljenja i upornosti, uspeti da se vrate tamo gde im je mesto i gde su i bili mnogo godina. Ekipu dobro znam, oni su spoj mladosti i iskustva, tu su Ilić, Vujasin, Kovačević...oni imaju duže i superligaško i prvoligaško i internacionalno iskustvo, a tu su i Todorović i Petrović od mlađih talentovanih igrača. Sudeći po utakmicama, vidi se da je to ekipa koja hoće da igra i mi ćemo ih maksimalno ozbiljno shvatiti. Mi smo kroz Kup pršle godine napravili jednu mnogo lepu priču i želimo da pokušamo da to ponovimo i ove godine, jer je taj Kup doneo mnogo i klubu i igračima i meni kao treneru na nekoj promociji“, kaže Aničić.

Kapiten crveno-crnih, Filip Pejović kaže da je Kup takmičenje prilika da se klub, igrači i određena sredina, afirmišu na najbolji mogući način i da se rezultatski stigne daleko, kao što je Mačva to učinila prošlu sezonu.

„Očekujem da se vratimo na pobednički kolosek pre svega da utakmicu odigramo na našem nivou. Radnički je klub sa kojim smo se često susretali i u prošlosti igrali zanimljive i uglavnom derbi utakmice kroz razne lige u kojima smo se takmičili. Mislim da će biti kvalitetna utakmica, ali u prvom redu gledamo sebe i zaista očekujem od našeg tima da pokažemo svu našu snagu i da nivo igre bude na našem najvišem mogućem nivou, rekao je Pejović.

Čuvar mreže Šapčana, Dušan Puletić prošlu sezonu je imao pune ruke posla s obzirom da su brojne Kup utakmice rešavane penalima. „Radnički je jedna dobro organizovana ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće na terenu, ali kao što sam i do sada često govorio, kada smo mi pravi i kada mi igramo kako treba pobeda se ne dovodi u pitanje. Nadam se da će tako biti i sutra i da ćemo se vratiti na pobednički kolosek“, kaže Puletić.

U skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće posetioce i učesnike. Biletarnice na stadionu Mačve sutra sa radom počinju od 15 sati, a kapije stadina otvaraju se u 16 časova. Cene ulaznica su nepromenjene - Jug 200 dinara, Istok 300  i Zapad 500 dinara.

pr Ana Acan