XS
SM
MD
LG

Bivši NBA igrač pojačao Igokeu

Košarkaši Igokee dobili su novo pojačanje i to samo dva dana pred start ABA Super Kupa. Novi član Igokee je bivši bek Sakramenta.

Orlando Džonson rođen je 11. marta 1989. godine. Koledž karijeru počeo je na Lojoli a potom je otišao na Santa Barbaru. Izašao je na Draft 2012. godine i bio je izabran kao 36. pik od strane Sakramenta. U NBA ligi, pored Kingsa, bio je član i Indijane, Finiksa i Nju Orleansa. Igrao je i Evroligu u dva navrata jer je bio član Laboral Kuće i Uniksa iz Kazanja. Igrao je i u Kini za Guangžu a u tri navrata igrao je razvojnu ligu za filijalu San Antonio, Ostin Sparse. Prošle sezone sa Sportingom iz Bejruta, postao je prvak Libanona.

Džonson je inače u NBA ligi odigrao više od 100 utakmica. Prosječno ima nešto više od tri poena po utakmici za 10 minuta na terenu. Najbolju sezonu imao je u Finiksu, kada je za 23 minute na terenu, imao prosječno preko osam poena po susretu, četiri skoka, jednu ukradenu te 1,5 blokadu po utakmici. Atletski je moćan i sigurno će dodatno svojim kvalitetom pomoći Igokei.

Dovođenjem iskusnog beka, Igokea postao još jača. Sada na bekovskoj poziciji imaju Domena Lorbeka, Treja Kela ali i kapitena Vuka Radivojevića. Iskustva Igokei neće manjkati ove sezone a tu je i iskustvo i kvalitet. Sa svim pojačanjima, Igokea se sve više nameće kao kandidat za plej of. Vidjećemo da li će Igokea uspjeti da ponovi nešto slično kao u sezoni 12/13, kada je bila najugodnije iznenađenje u ABA ligi.

Foto: Youtube