XS
SM
MD
LG

Rikić za SportDC: Na dobrom smo putu

Košarkaši Igokee ulaze u novu sezonu sa dosta izmijenjenim timom ali i sa velikim ambicijama. Nije mnogo igrača ostalo iz prošlogodišnje ekipe a jedan od starosjedilaca u Igokei je i naš sagovornik Robert Rikić.

''Treća godina, treća sreća, tako kažu hahaha. Bilo je ponuda i tokom prošle sezone ali i tokom ljeta ali u razgovoru sa Igorom Dodikom zaključili smo da je bolje da ostanem. Da se napravi jedna lijepa priča ove sezone, sa dobrom ekipom, vrhunskim trenerom koji voli individualni rad, što meni odgovora i još bolji uslovi. I zaista je tako kako su čelni ljudi i rekli da će biti'', rekao je Rikić.

Iza Igokee je pripremni period na kojem su Aleksandrovčani odigrali devet utakmica. Upisali su sedam pobjeda i dva poraza a Rikić je bio veoma dobar tokom priprema.

''Mogu reći da i jesam i nisam zadovoljan igrama na pripremama jer uvijek može bolje. Dosta sam samokritičan pa čak i da odradim sve vrhunski na terenu, bilo na treningu ili utakmici, uvijek ću naći nešto što sam mogao bolje odraditi. Ono što mogu reći jeste da se osjećam sve bolje i bolje. U početku noge su bile teške jer se jako treniralo i dosta vremenski. Ali rad se isplaćuje polako i tek treba da se isplati. Na dobrom smo putu'', ističe Rikić.

Igokea sezonu otvara u ABA Super Kupu, čiji je i domaćin. U četvrtfinalu Igokea će igrati protiv aktuelnog šampiona, ekipe Budućnosti, za koju je Rikić igrao dvije sezone.

''Motiva protiv Budućnosti mi nikada nije falilo, što se moglo i vidjeti u prjašnjim sezonama. Oni su jači nego ikad, mada za njih tako pričaju stalno pa smo pretprošle sezone izgubili utakmicu u poslednjim sekundama a prošle sezone smo ih pobijedili. Kasnije su sa tom istom ekipom postali prvaci ABA lige. Naše je da se na ovom ABA Super Kupu pokažemo u što boljem svjetlu pred našim navijačima, da uđemo u svaku utakmicu jako i na pobjedu. Bitno je da smanjimo broj grešaka, pogotovo izgubljenih lopti, što je bio problem kroz pripremne utakmice i da ove zadnje pripremne utakmice budu dobra uvertira u novu sezonu ABA lige.''

Igokea je sastavila tim koji je bar na papiru veoma jak. Sigurno je da će Aleksandrovčani biti konkurentni i u ABA ligi, gdje su ambicije kluba velike.

''Što se ABA lige tiče, sa punim pravom mogu da kažem da se možemo boriti za prvih 5-6 mjesta. Imamo dobru ekipu, vrhunskog trenera i što je najvažnije imamo odličnu hemiju. Spremni smo i hvala Bogu nemamo ozbiljnijih povreda i svi jedva čekamo da liga krene, pa da se nadigravamo sa svima jer to sigurno i možemo. Liga je nikada jača ali mislim da i onima koji slove za najjače ekipe u regionu, možemo pomrsiti račune. Daćemo sve od sebe i pokazaćemo da će Laktaši biti vruć teren za sve ove sezone'', poručio je za kraj Rikić.

Foto: ABA liga