XS
SM
MD
LG

Radnički igrao lepo, organizovano i efikasno!

E, to je ono o čemu smo pisali i pre početka prvenstva, o čemu često govorimo!

– Dobar dan, dobar dan, mi smo Radnički iz Pirota, dobro došli, mi smo spremni da vas danas pobedimo i pokažemo koliko vredimo. To isto, ali suprotno, dobar dan, mi smo došli  da vas pobedimo, jer mi smo – Radnički Pirot!!

Dakle, da pojednostavim!, Radnički , s obzirom na ,,ime i prezime,, na sve višedecenijske vrednosti, na dobrostojeći klub sa pravom infrastrukturom, ima obavezu da svuda pokaže ,,silu,, Da ,,fudbalsku silu,, i tako na najbolji način  praktično demonstrira  gde je krenuo! A krenuo je , da bi se vratio u prvoligaško društo.  Da li da detaljišem, kada kažem Radnički , naravno mislim na fudblere , na trenera, rukovodstvo Kluba, mislim na navijače!! Na grad ovaj naš!

Pirot i Radnički nikada nisu demonstrirali ,,prošlonedeljnu silu,, kojoj se čudi cela Srbija. Zbog svega šo se dogodilo, zbog jogurta po sudiji,  utrčavanja gledaoca u teren i fizičkog nartaja na igrača ,,belih,, zbog pritiska na službena lica itd.itd. 
Radnički se nije i neće time baviti, ali Radnički mora fudbalski da pokaže da je bolji od svih manifestacija snage, uvreda, pretnji …

Radnički je to  saopštavanja ,,fudbalske sile,,  lepo započeo u Boljevcu, potom je zastao, da bi u Varvarinu istrpeo sve što su i vrapci upamtili, ali ne i neki značajni ,  da bi tri dana kasnije oborio usred Kruševca prvoligašku  ekipu Trajala u Kupu Srbije  i danas, na predivnom terenu u pozorišnoj atmosferi savladao interesantan tim Dunava.

Ako se recimo prisetim nekih drugih terena i nečijeg drugačijeg ponašanja prema igračima ,  novinarima, , vozaču pirotskog autobusa, do napada na fudblere za vreme utakmice, onda mi  je  sve ono  od strane ljudi u crnim unoformama  danas ličilo  na  nepotreban  trening disciplinovanja   mirnih gledalaca! Pirot nije …

Ovo je uvod . Mozaik prvih mojih utisaka , u koje se uplelo sve što se u poslednje vreme dogadja u i oko Radničkog.

  A sada fudbal!

  Volim kada mi je beležnica puna, posebno sam voleo kada sam radio prenose, da mogu da uzviknem do neba – goool. Da to radim i dalje, danas bi me čuli do Keja na tijabarskoj strani, jer je Radnički četiri puta ,,cepao dunavsku mrežu,, a verujte mi, mogao još toliko!

 Trener Radničkog Kuzmanović , zbog promenljive forme nekih igrača i dalje traži pravu formaciju. Sve to mora da usaglasi i sa bonus igračima, ali i fudbalerima, od kojih ,,pedagoškim merama,, pokušava da  izvuče više. Nemam odgovor zašto su neki sedeli na klupi, ali imam odgovor kada se radi o Milošu Spasiću. Ovaj fudbalski vragolan, koji još uvek ne shvata da  mu je fudbal postao profesija od koje zaradjuje hleb,  posle ,,grejanja klupe,, danas   se,, razgoropadio,,  na terenu i bio centralna ličnost. Jeste da i sada u njegovoj igri ima ,,praznih hodova,, ali kada krene kao ,,tenk,, niko mu baš ne može ništa.

Prvi gol je upravo tako pao. Kombinacija sa Vučetićem, prodor po desnoj strani, lopta ,,na tacni,, Tomoviću i 1:0.
 Nikola Vučetić,  koji je u nekim utakmicama lutao u špicu, vratio se na svoju pravu prirodnu  poziciju i bio najprijatnije iznenadjenje meča. Šteta što se povredio. Asitirao je Spasiću kod prvog gola , srušen je za penal posle kojeg je ,,komandant parade,, Denis Ristov iz penala povećao na 2:0.
 

 

U drugom poluvremnu ponovo je Miloš Spasić, da ponovim kao  ,, tenk,, ušao u na desetak metara od gola, štoper je prosto bio na njemu, ali je ,,Pati,, poneo i njega i loptu i  u padu iz okreta ,,zakucao,, za 3:0.

  Miloš Spasić je pokrenuo i akciju za završni udarac gostima, odigrao pas sa Jovanovićem, povratna na 18 metara, gde je Vlajković snažno opalio po lopti koja je našla mesto u desnom uglu. Evo tog gola, snimili smo !
 Imao je Radnički još toliko, ako ne i više prilika da dobro napuni ,,dunavski džak. Evo jedne koju smo takodje snimili, u kojoj je ponovo  Miloš Spasić sve završio kako treba , ali je Tomović šutirao kraj gola.

I na kraju. Bilo je lepo danas popodne na Stadionu kraj Nišave. Ne samo zbog golova i brojnihh prilika već i zbog toga što smo videli da je ,,lopta išla,, da ima novih vrednosti u Miloševiću, Vučetiću, Ćirkoviću, da je Tomović centarfor ,,sidraš,, kakav je potreban ovoj igri Radničkog, da je Jordan Jovanović sve spremniji  i kada se vrati Tolić, tu je i Petrov, biće to trojka na sredini za još veća dela. Denis Ristov, Marković, Dojkić, golman Stamenković već čine okosnicu jednog novog tima koji će igrati sve bolje i bolje.   Boža Mančić plaća ceh ,,bonus igri,, ali se njegove vrednosti znaju.Nismo zaboravili Necu Mančića, Nikolu Vlajkovića, mlade Cvetanovića, Radičevića i Milinkovića!! Dakle, materijala ima za ,,fudbalsku silu,,!
 Sve čestitke ekipi iz Prahova. Skoro na Stadionu kraj Nišave nije gostovao tako korektan, vaspitan, tehnički uredjen tim. Gosti su igrali izuzetno fer, nisu ležali, krali vreme, prenemagali se,  respektovli su, ali se nisu plašili domaćina. Igrali su otvoreno. Svaka čast. Drago nam je da su medju boljima u tomu naši Lazar Manić i Boškov.

 

Srpska liga Istok 5.kolo: Radnički – Dunav ( Prahovo) 4:0 ( 2:0)

Radnički: Stamenković -,  Vučetić 7 ( Vlajković  7) Ćirković 7, Marković 7, Radičević 7 (Petrov 7) , Jovanović 7, Milošević 7 ( N.Mančić 7), Dojkić 7, Tomović 7 , Ristov 7, Spasić 8. Rezerve: Cvetanović, B.Mančić, Tolić, Petrov, N.Mančić, Milinković, Vlajković.

 Igrač utakmice:  Miloš Spasić (Radnički Pirot). Strelci: 1:0 Tomović 29.minut, 2:0 Ristov jedanaesterac  43.min. 3:0  Spasić 48.min.  4:0 Vlajković 87. minut.


Moravac Orion 1 : 0 SFS Borac
Radnički (P) 4 : 0 Dunav
Budućnost 0 : 2 Temnić 1924
Jedinstvo (P) 0 : 2 Jagodina Tabane
Pukovac 1 : 1 Rtanj
GFK Dubočica 3 : 3 Trstenik PPT
Zaplanjac 0 : 0 OFK Sinđelić
Car Konstantin 2 : 0 Radan
Radnički (S) 2 : 0 Jedinstvo (B)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zaplanjac 5 4 1 0 13
2 Temnić 1924 5 4 1 0 13
3 Moravac Orion 5 3 1 1 10
4 Trstenik PPT 5 2 3 0 9
5 Jedinstvo (B) 5 3 0 2 9
6 Radnički (P) 5 2 2 1 8
7 Jagodina Tabane 5 2 2 1 8
8 Car Konstantin 5 2 1 2 7
9 OFK Sinđelić 5 2 1 2 7
10 Budućnost 5 2 1 2 7
11 Radnički (S) 5 2 0 3 6
12 Dunav 5 2 0 3 6
13 Rtanj 5 1 1 3 4
14 SFS Borac 5 1 1 3 4
15 Jedinstvo (P) 5 1 1 3 4
16 GFK Dubočica 5 1 1 3 4
17 Pukovac 5 1 1 3 4
18 Radan 5 1 0 4 3