XS
SM
MD
LG

Pl: NaJava petog kola iz Fantazi ugla

Reprezentativna pauza je iza nas i vrijeme je za peto kolo Engleske Premijer lige. Kao uvod u peto kolo, red je za novu Fantazi najavu kola.

MOJA EKIPA

Mnogi su iskoristili reprezentativnu pauzu kako bi uradili ''Wild Card''. Ja se ipak nisam odlučio za taj potez jer sam zadovoljan mojom ekipom kako za ovo tako i za naredno kolo. Moguće je da uradim Wild Card pred sedmo kolo. Što se izmjena tiče, napravio sam dva transfera. Izbacio sam Denijelsa i ubacio Markosa Alonsa, koji polako postaje ''must have'' bez obzira na cijenu. Takođe, napravio sam još jednu izmjenu. Sigurdson je potrošio sav kredit kod mene i umjesto njega ubacio sam Medisona, koji ima sjajan raspored a koliko dobro igra dokazuju i tri boda bonusa protiv Liverpula, iako u je tim izgubio.

Na golu mi je Pikford ali nisam optimista da može donijeti CS. Igraju sa Vest Hemom koji nije neka sila ali Everton uvijek nađe načina da primi gol. Ostatak odbrane ima šanse za CS. Mendi igra protiv Fulama a Alonso protiv Kardifa. Od Mendija očekujem dosta i u ofanzivi a moguće je možda i da Siti primi od Fulama. Od Čelsija očekujem siguran CS protiv Kardifa pa mi je shodno tome kapiten Markos Alonso. Može i u ofanzivi donijeti dosta i odlučio sam sa njim rizikovati. Tu je u odbrani i Bisaka, koji protiv Hadersfilda može donijeti bodove. Robertson mi je na klupi jer gostuje kod Totenhema a njega čuvam za naredno kolo i Soton kući. To je nekako i razlog pomjeranja Wild Carda kod mene ali kad ga budem radio, Endi ide iz tima.

Vezni red mi djeluje jako dobro. Pedro protiv Kardifa može donijeti dosta bodova i nekako se nadam da će biti bolji od Azara, jer će mnogi Belgijanca imati za kapitena a ja ga nemam uopšte. Tu su Moura i Mane, koji igraju međusobni duel ali za njih to i nije neki problem. Svakako Totenhem i Liverpul igraju otvoreno i očekuje se dosta golova, pa bi obojica mogli donijeti bodove. Lester gostuje Bormutu i tu se očekuje mnogo golova pa se nadam da će i Medison uraditi nešto. Neveš ima lagan meč sa Barnlijem kući pa se nadam da može nešto uraditi. Napad mi predvode Kun i Obamejang. Kun bi trebao biti sjajan protiv Fulama, koji ne zna da igra odbranu a Auba bi mogao biti dobar protiv Njukasla, mada ne očekujem više od eventualno jednog gola.

IZBOR KAPITENA

Izbor kapitena je dosta težak jer imate mnogo opcija. Kun Aguero je možda i najbolja opcija. Fulam ne zna da igra odbranu. Mnogo im fali Rim i sigurno će Siti dati tu dosta golova. Zato je Aguero sjajna opcija za kapitena. Mendi je uvijek dobra opcija mada neće biti senzacija ako Siti ostane bez CS u ovom duelu.

Čelsijevci su dobre opcije. Azar, Pedro i Alonso su sjajne opcije. Azar je skup ali ko god da je radio Wild Card, vjerovatno ga je ubacio. Ja imam Pedra i Alonsa ali sam se odlučio da kapiten bude Alonso. Siguran CS a i on je siguran starter. Pedro igra sjajno ali možda ga opet ostavi na klupi kao i u prošlom kolu. Dosta ljudi će stavljati Lukakua, Kejna i Aubu za kapitene ali mislim da to i nije dobra odluka jer neće donijeti previše.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Kao prva opcija za ovo kolo nameće se Benet iz Vulvsa. Igraju kući sa Barnlijem a on košta samo 4m i sigurno igra. Takođe, ako ciljate golmana Patrisio je dugoročno vrlo dobra opcija.

-Everton dočekuje Vest Hem i tu bi trebalo biti golova. Nema Ričarlisona a možda ni Volkota. Zato bi Kaldvert Luin mogao da bude iznenađenje i da donese mnogo bodova u ovom kolu.

-Deni Ings igra sjajno u Sotonu. Igrao je pod injekcijama ali je igrao i tada sjajno. Sada se potpuno oporavio a oni dočekuju Brajton. Može se očekivati tvrd meč ali i pobjeda Sotona do koje bi ih mogao odvesti upravo Ings.

To je faktički to. Za kraj samo napomena da Ljoris i Dele Ali neko vrijeme neće biti spremni. Nadamo se da ćeo svi imati jedno jako jako dobro kolo.