XS
SM
MD
LG

Dolazivanje Miloša Josimova na severu Evrope

 

Majstor ostaje majstor
 

  Zanimljiv je „životno-fudbalski put“ Miloša Josimova (34). Sa uspehom se dokazivao u mnogim klubovima u Srbiji: Beogradu, Moravi (Ćuprija), Radničkom (Pirot), Železničar (Beograd), Slovenu (Ruma), Donjem Sremu (Pećinci), Novom Sadu, Radničkom (Sremska Mitrovica) i OFK Bačkoj. Sjajne igre pružao je u Slovanu iz Bratislave, a od 2. januara 2017. je u klubu KPV, iz Kokole, gradića na zapadu Finske.

  - Sezona 2018. polako se približava kraju – kaže Josimov - Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola. Druga, Ykkonen liga, nikada izjednačenija i bukvalno ni 5-6 bodova prednosti ne znače ništa. Moj KPV, u ovom trenutku, zauzima drugu poziciju na tabalei, dva boda manje od lidrtra EIF Ekanasa. U subotu nam baš oni dolazi, i s pobedom bi preuzeli lidersku poziciju. Međutim, „za vrat nam diše“ HIFK, koji je u zaustatku bod, dok četvrti AC Oulu ima pet bodova manjka i tu se, otprilike, završava lista kandidata za promociju u Veikkausligu. Prvo mesto direktno vodi u najviši rang, dok drugoplasirana ekipa igra baraž sa pretpoislednjim iz Veikkauslige. Navijači i ceo grad sa nestrpljenjem očekuju subotu i veliki derbi. Na žalost, prošle nedelje zadesile su nas neke povrede, ali mislim da imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji to mogu nadomestiti.

  Da li si zadovoljan svojim igrama?

  - U suštini mogu. Na početku sezone propustio sam tri utakmice zbog sitne povrede, ali sam se posle vratio u tim i odigrao svaki minut. Dosta sam pokrivao poziciju štopera u izostancima igrača sa tog mesta. U poslednje vreme sam se ustalio na svojoj poziciji levog beka, gde, realno, mogu najviše da pružim. Postigao sam tri gola , uz nekoliko asistencija, pa mogu i sa te strane biti zadovoljan. Što se budućnosti, sve je neizvesno. Sa klubom me ugovor veže do novembra, uz opciju produžetka, ako se uđe u viši rang. Sjajno sam se uklopio u Finskoj, gde se osećam kao kod kuće. Imam nekih planova i nevezano za fudbal, ali, sve će biti jasnije na kraju sezone.

  Da li pratiš srpski fudbal?

- Naravno – priznaje Joske – Najjači utisak na mene ostavila je Crvena zvezda, koja se plasirala u Ligu šampiona i drago mi je što se jedan naš klub konačno podigrao na evropski nivo. Pratim, naravno, svoje bivše klubove- Skoro sam gledao Bačku protiv Partizana i mogu reći da me je prijatno iznenadila. Bačka ide u dobrom pravcu. Iz grada je gde se voli fudbal. Vidim da se dobre stvari dešavaju i u Partizanu, kao i u mom rodnom Obrežu, odn. u Graničaru, koji je na liderskoj poziciji u Međuopštinskoj ligi Srem. S velikom pažnjom pratim i Donji Srem 2015, koji je ušao u novu priču i na dobrom je putu.

  Sa Milošem Josimovim je uvek zadovoljstvo razgovarati. Uvek je za novinare dostupan. Uglavnom, pitanja se ne postavljaju. Dovoljno je poslati molbu: „Joske, prostor ti je neograničen i pošalji koju fotku!“

  Profesionalac u svakom pogledu!

 

 

Miloš Josimov

Kokkolan Pallo Veikot